Vizier op volleybal

 

Voltena sluit seizoen met volle winst af!

VoV, 15-04-2019. 5:52 uur. Afgelopen zaterdag werd de laatste competitie wedstrijd van het seizoen alweer gespeeld. SV Dynamo Apeldoorn DS1 kwam tijdens de eerste competitie wedstrijd op bezoek in Werkendam en IMS/Voltena won toen met 3-1. De meiden reisden dit weekend af naar Dynamo Apeldoorn en gingen daar heen met de intentie om de volle winst weer mee naar huis te nemen. Dit maakten ze meer dan waar. IMS/Voltena ging met een 0-3 winst en een lekkere seizoen afsluiting weer naar huis.

De eerste set kwam IMS/Voltena op een kleine voorsprong. Dit werd echter niet heel lang volgehouden. De teams gingen een tijd gelijk op, maar zodra beide twintig punten bereikt hadden maakte IMS/Voltena het verschil. De eerste set werd gewonnen met 21-25.

In de tweede set nam IMS/Voltena al eerder een wat ruimere voorsprong. Er kwam meer service druk van de Werkendamse kant en er werden mooie acties laten zien. IMS/Voltena kwam op een 12-19 voorsprong.  Toch kwam Dynamo D1 nog even  dichtbij en werd het nog even spannend, maar IMS/Voltena hield het hoofd koel en pakte ook de winst in de tweede set. (22-25)

De derde set verliep een beetje hetzelfde als de eerste set. Beide kanten lieten goede en minder goede dingen zien. Dynamo was gedreven nog een setje te pakken tegen IMS/Voltena. Dit lieten de Werkendamse meiden niet gebeuren. Na mooie verdedigende, aanvallende en serverende acties ging de winst naar IMS/Voltena. (21-25)

Zo sluiten de meiden het seizoen af met een 0-3 winst tegen SV Dynamo Apeldoorn D1 en een vierde plek op de ranglijst. Hiermee zullen ze volgend jaar zeker weer terug te vinden zijn in de topdivisie! Veel mooie en soms ook minder mooie momenten dit seizoen meegemaakt. Al met al kan er terug gekeken worden op een zeer geslaagd seizoen waarin IMS/Voltena heeft laten zien dat ze in de topdivisie thuis horen.

Nu is het tijd voor de zomer! In de zomer zal IMS/Voltena zeker niet stil staan. Veel meiden gaan het zand weer op om te beachvolleyballen. Wil je ze blijven aanmoedigen?! Kom dan naar het eerste Eredivisie Beach toernooi van het seizoen, 11 en 12 mei in Breda, Kasteelplein.

gh @ VoV, verslag Mexime van Driel, foto’s Maurice van Ass en Rudy Biekart.