VC Sneek rekent vlot af met Zwolle

VoV, 15-04-2019. 5:47 uur. Omdat Springendal Set- Up ’65 afgelopen zaterdag met 3-1 van Eurosped verloor was bij VC Sneek vs Regio Zwolle Volleybal de druk van de ketel, de spanning was eraf, VC Sneek had zich zonder te spelen geplaatst voor de ‘best of five’ finalereeks tegen Sliedrecht Sport. Dat wilde overigens ziet zeggen dat Sneek zich er met een ‘Jantje van Leiden’ wilde afmaken tegen Zwolle, verre van dat.

Voor volle tribunes had de ploeg van Paul Oosterhof de hele wedstrijd het initiatief en wonnen ze met 3-0. In de eerste set werd het verschil na de 8-6 tussenstand uitgebouwd naar 13-9 en 16-11. Met 25-19 ging de eerste daarna naar de thuisploeg. In het middendeel van de tweede set liep Sneek uit van 15-12 naar 18-13 en sloot met een hele ruime 25-16 af. De derde set gaf hetzelfde beeld te zien. Opnieuw was Sneek de betere ploeg, hetgeen in een ruime 16-9 en 21-14 voorsprong tot uiting kwam. Zwolle kon nog wat puntjes goedmaken, maar verloor met 25-20.

Hester Jasper werd met 12 punten topscorer, Sietske Osinga bleef één puntje bij haar achter. Siska Hoekstra scoorde 8 keer voor Zwolle, dat op alle scorende onderdelen in totale punten tekort kwam. Serverend was Sneek er 3 beter, aanvallend 8 en blokkerend 4. En ze maakten bovendien minder fouten.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Rudy van ’t Rood.