Vizier op volleybal

 

Orion H2 wint op punten, verliest op sets

VoV, 10-02-2019. 12:49 uur.  Dat we tegen EVV een lastige kluif zouden krijgen kwam zeer zeker uit. Dat de eerste set decisief was kunnen we achteraf pas bepalen, maar was wel een feit volgens ingewijden.

Gezien het verloop van de wedstrijd kunnen we concluderen dat we zelf nog de vastheid ontberen om het niveau een hele wedstrijd langs vast te houden. Positief maar ook kenmerkend in deze is dat we de tweede set EVV compleet overvleugelen en van de vloer spelen. Maar goed, dat is louter 1 set, en om te winnen moeten we er toch een paar meer pakken. Achteraf hebben we dan een winst op punten behaald (90-88), maar niet in sets. Dat over de wedstrijd.

Klaarblijkelijk wordt de verslaggeving vanuit uw gebruikelijke reporter nauwlettend gevolgd vanuit Elburg / Emmeloord heb ik me laten vertellen. Het kunnen aannames zijn, maar ik voel me natuurlijk zeer vereerd met die aandacht. Omdat ik dit toch wil belonen is er enige feedback gevraagd uit directe omgeving. Volgens mijn broer, aandachtig en objectief volger / leider van de wedstrijd, was er weinig te melden want die was druk doende met het uitoefenen van zijn taken. Rest mij verder niets dan te zeggen: heren, gefeliciteerd met de overwinning en het aanhouden van de ongeslagen status!

Naast de wedstrijd was er tevens nieuws over het team op trainersvlak. Dat trainer/coach Bjorn Proost aan het eind van het seizoen een punt zou zetten achter drie succesvolle jaren heren 2 en vier jaren Orion was een gegeven. Dat we nu al een waardig opvolger hebben kunnen benoemen is natuurlijk zeer positief voor het continueren van de ontwikkeling binnen de jongens- en herenlijn van de club, die al jaren geleden is ingezet. Het stokje als kopman trainer / coach binnen de club gaat dus over per eind april. Op zeer korte termijn volgt daar separate communicatie over.

Zaterdag a.s. wacht voor het team een nieuwe uitdaging. Woudenberg is natuurlijk een team dat we goed kennen. Vorig seizoen in de 2e divisie, nu in de 1e divisie. Het kampioenszilver van vorig seizoen pakken ze ons natuurlijk niet meer af. Dat was echter het verleden, wat telt natuurlijk is het heden.

De wedstrijd in de eerste helft van dit seizoen was zeer tekenend. De 3-2 winst was er eentje die groter had kunnen zijn, maar ook de andere kant had uit kunnen rollen. Zo dicht lag dat namelijk bij elkaar. De teams zijn zeer aan elkaar gewaagd, dus we verwachten een pittige wedstrijd. Start wedstrijd om 18:30 uur in sporthal De Camp te Woudenberg. Komt dat zien!!

Rabobank Orion Volleybal Doetinchem H2 vs EVV H1 uitslag 1-3, setstanden 24-26, 25-12, 22-25 en 19-25.

gh @ VoV, verslag van Marco Buiting, Orion Heren 2.