Vizier op volleybal

 

Orion heren 2 deelt rake klap uit

VoV, 12-10-2020. 4:29 uur. Wat heren 1 jl. zondag niet lukte tegen Lycurgus, dat kregen de mannen van het 2e tegen Dynamo2  wel voor elkaar. En hoe!

De afgelopen weken had trainer/coach Eric Maan hard gewerkt met de groep om vooral snelheid in de aanval te brengen en de rally te durven aangaan. Vanaf het begin namen de Orion mannen het voortouw met goed uitgevoerde aanvallen. Het klopte passend vanaf elke positie en Dynamo kon niet echt een zwakke plek vinden, met 25-20 was set 1 binnen.

In set 2 hoop je natuurlijk dat de ploeg het tempo en de power kan volhouden, daar vond Dynamo met een aantal slimme tactische drops voor onrust bij Orion. Tel er een paar knallende sprongservices met dito ketsers bij en je loopt de achterstand niet meer in 20-25.

De heren waren hierdoor wel weer wakker geschud en begonnen in set 3 direct op full speed. Met te soft ingeslagen smashes verras je de tegenstander niet meer, dat is al wel duidelijk. Op de midpositie werd er stevig op los getimmerd en lieten de aanvallers op 2 en 4 zich ook van hun beste kant zien. Dynamo kreeg geen grip op de doordenderende Orion ploeg. Met prachtig verdedigende acties zag je de ploeg groeien, met 25-21 werd dit beloond.

De ploeg wist dat slechts op deze manier de winst te pakken was en lieten dat op alle fronten zien, de pipe was succesvol, blokkerend sneuvelde menig Dynamo aanval op de hechte en correct uitgevoerde blokkering. De passing bleef goed verzorgd vanuit service als uit rally. De winning mood was merkbaar bij alle spelers en ze lieten er dan ook geen gras over groeien, met 25-22 was de 3-1 buit binnen.

Commentaar van Eric Maan: “Kijk zo wil je graag dat een ploeg die nog groeiende is het spelletje speelt, met tips en tools en de enorme drive bij de groep, kijk daar doe je het allemaal voor”. Onder luid applaus verliet het duizendkoppige publiek de volgepropte tribunes. (het blijft raar). De Orion mannen zijn van plan om de Nevobo straks voor een indelingsprobleem te stellen: Twee Orion teams in de Eredivisie?

gh @ VoV, verslag door Dick van Slooten, teammanager Orion H2. Foto Marco Buiting.