Webton gaat op reis en neemt mee: 2 punten!

VoV, 12-10-2020. 4:26 uur. Zaterdag was het weer zover, er mocht weer worden gevolleybald. Ditmaal zonder publiek, maar met een livestream. Voor dit avontuur moest wel een heuse reis ondernomen worden, een ruime 2 uur van Hengelo naar Enkhuizen. Nadat het IJsselmeer was overgestoken, werd het tijd voor de wedstrijd tussen de nummers 2 en 3 van de topdivisie, Madjoe en Webton Hengelo.

De wedstrijd werd fel begonnen door de Twentenaren, die met ervaren rot Elmar Heupers op het midden begonnen. Een serie sprongservices van Jasper Smit bracht de stand al gouw op 1-5 voor Webton. De mannen van Madjoe keken de rest van de set constant tegen een kleine achterstand aan, en met een goede blokkering en verdediging van Hengelose zijde werd de eerste set binnengehaald met 21-25.

In de tweede set ging het tot een stand van 5-6 gelijk op, maar wist Webton wederom een gaatje te slaan van 4 punten. Deze voorsprong bleef de gehele tweede set in stand, en de tweede set werd met 16-25 afgesloten in het voordeel van de uitploeg.

Set 3 toonde een ander beeld. De stand ging lange tijd gelijk op, totdat ditmaal Madjoe een paar punten uitliep op Webton. Met een aantal rake aanvallen vanaf de buitenkant en een serie harde sprongservices, wist Madjoe op 24-20 op setpoint te komen. Webton knokte zich nog terug tot 24-23, maar kon niet voorkomen dat Madjoe de set won; 25-23.

De vierde set kunnen we kort over zijn. Madjoe begon scherp, serveerde een prachtige serie sprong services en deed alles wat het moest doen. Webton zette daar niet genoeg tegenover, en stond halverwege de set met 10 punten achter. Madjoe trok de 13-3 voorsprong door, en gunde het Webton niet om meer dan 1 punt in te lopen. 25-16 in set 4. Tijd voor een vijfde set!

Wederom begon Madjoe goed aan de set, en kwam met 6-4 voor. Na een time-out aan Hengelose zijde werd het tij gekeerd en was het Webton dat het eerst bij de 8 kwam, 6-8 voor Hengelo. Webton gaf de voorsprong niet meer weg, maar hield de spanning goed in de wedstrijd. Madjoe kwam tot twee keer toe terug tot slechts één punt achterstand, en na een vakkundig fout geserveerd matchpoint voor Webton Hengelo was het Tom Slaghekke die de punten verzilverde voor Hengelo.

De stand bovenin blijft dus onveranderd, Madjoe is nog altijd tweede en Webton derde. Webton is dus nog altijd ongeslagen in de Topdivisie Heren A, maar morst al wel twee keer een punt. Volgende week spelen wij thuis tegen Sudosa/Desto.

Sudosa speelde pas twee wedstrijden, en staat op plek 10. Waar deze wedstrijd te volgen zal zijn is nog niet bekend.

gh @ VoV, verslag van Sybe Tabak, Webton Heren 1. Foto Jan van den Noort.