Set-Up ’65 opent seizoen met verlies

VoV, 12-10-2020. 4:30 uur. Het Ootmarsumse Lammerink Installatiegroep Set-Up ’65 heeft de eerste wedstrijd van het seizoen 2020-2021 in Ede verloren van het Nevobo Talent Team. Het werd 3-1 voor de talenten, waarbij drie van de vier sets met maar twee punten verschil werden beslist.

Het hoofdbestuur van Set-Up had afgelopen week besloten de wedstrijden, zowel thuis als uit, van alle teams tot 18 oktober uit te stellen vanwege corona, maar voor het Eredivisieduel van Dames 1 werd een uitzondering gemaakt. Zij konden zoals gepland wel aan hun seizoen beginnen.

Set-Up begon niet goed aan de nieuwe jaargang. Ze kwamen met 5-0 achter, liepen in tot op één puntje (5-4), maar zagen TTP opnieuw afstand nemen na de 7-5 tussenstand, Met twee series (naar 12-5 en daarna van 13-8 naar 18-8) bouwde TTP een tiental punten verschil op. Op setpoint bij 24-12 konden de gasten het verlies nog een drietal keren uitstellen, voordat de set met 25-15 beslist werd.

In de volgende drie sets was er steeds minimaal verschil in de eindstand. In de tweede set kon de ploeg van Brahim Abchir in de finale een 23-22 achterstand ombuigen naar 23-25 winst. Daaraan voorafgaand was Set-Up bij bv. 10-13 nog leidend, bij 20-20 begon de spannende finale die dus nipt werd gewonnen.

In de derde set waren de rollen aan het eind omgekeerd. Teams waren opnieuw aan elkaar gewaagd (5-5, 10-10, 15-15), maar tijdens de aanloop naar de big points kon Set-Up een gaatje van een drietal punten slaan (17-20). Bij 22-24 was er setpoint en de mogelijkheid om het eerste competitiepunt binnen te halen. Het liep anders, TTP scoorde drie keer en pakte met 26-24 de setwinst.

Hetzelfde verhaal in de vierde set, en om dit te staven de tussenstanden 5-5, 10-10, 15-15 en 20-20. Opnieuw pakte Set-Up het initiatief bij de big points (21-23) en opnieuw lieten ze zich door TTP de kaas van het brood eten. Ofwel de winst voor de neus weggrissen. Deze keer pakte TTP de winst met 25-23, hetgeen een 3-1 zege voor de ploeg van Avital Selinger betekende.

Nicole van de Vosse werd met 25 treffers topscorer van de partij. Bij Set-Up kreeg Jorieke Bodde de meeste scores (15) achter haar naam. Met name blokkerend was TTP met een 13/4 score beter op dreef dan Set-Up. Aanvallend (43/41) en serverend (11/9) hadden ze ook licht voordeel. In de foutenlast 33/32 ontliepen de teams elkaar maar weinig.

gh @ Vizier op Volleybal. Archieffoto Rudy van ’t Rood.