Strijdbaar FAST verliest in Sneek

VoV, 12-10-2020. 4:15 uur. Het vernieuwde FAST heeft in de competitie-ouverture tegen VC Sneek een nederlaag geleden. In de door coronamaatregelen lege Sneker Sporthal werd het 3-0 voor de thuisploeg.

De gastvrouwen waren sterker, maar trainer Ivo Martinovic was tevreden over het door FAST gehaalde niveau. Vooral het spel in de eerste twee sets beviel de verliezend coach.

Het was voor Martinovic achteraf hinken op twee gedachten. “Het gevoel is dubbel verliezen en toch tevreden zijn.” Toch bood de wedstrijd in Sneek perspectief voor het samenwerkingsteam uit Gennep en Sint Anthonis. De FAST-ploeg kent een aantal debutanten op het hoogste niveau, Sneek daarentegen niet, en daar zat ook het verschil tussen beide teams.

FAST hield de thuisclub in de eerste set aanvankelijk bij. Na een tempoversnelling liep de thuisclub na een 11-9 tussenstand verder uit naar 18-11. FAST knokte terug (22-20, 24-22) maar moest de set toch met 25-22 aan de thuisploeg laten.

Sneek liep in de tweede set uit naar 7-1. Onder aanvoering van de sterk serverende Anne Heesakkers vocht FAST zich terug (9-9) en nam voor het eerst een voorsprong bij 10-11. Het lukte de ijverige ploeg echter niet ‘los’ te komen van de tegenstander, die na 17-17 drie punten afstand nam en via 25-23 op een 2-0 voorsprong kwam.

De teleurstelling werkte in de derde set te lang door (9-3) om het tij te doen keren. Bij het naderen van de big points herstelde FAST zich, en op 24-14 werden vier matchpoints weggepoetst. Het was niet voldoende om een 3-0 nederlaag af te wenden.

Trainer Martinovic zag ondanks de nederlaag aanknopingspunten. De Rhedenaar had spelvreugde, teamgeest en goede spelelementen gezien. “Het is geen schande van Sneek te verliezen. We kunnen met dit spel verder.”

Zondag speelt FAST thuis in Sint Anthonis. Tegenstander is dan Eurosped uit Vroomshoop. De aanvang in de Activiahal is 15.30 uur. Wegens de Coronamaatregelen is het duel niet toegankelijk voor publiek. De wedstrijd wordt live uitgezonden. FAST deze week op haar social media via welk kanaal de uitzending plaatsvindt.

gh @ VoV, verslag en foto van Jos Gröniger, PR-commissie FAST.