Orion pakt derde ticket Kampioenspoule

VoV, 25-02-2021. 5:38 uur. Voor Active Living Orion kwam na 6 wedstrijden de kampioenspoule in zicht, maar ze waren er nog niet, ze hadden nog een aantal punten nodig om het ticket van hun naam te voorzien.

ComputerPlan VCN was een mooie tegenstander om die puntjes te verzamelen. Gisteravond in Doetinchem moest het gebeuren, moest het ticket een feit worden. Orion kon zich met een ruime zege definitief plaatsen voor de kampioenspoule en zij maakten dit ook waar.

In de eerste set gaf ComputerPlan VCN flink weerstand en kon Orion het verschil pas maken boven de twintig punten na 20-20. VCN had daarvoor een 8-7 achterstand veranderd in 8-10, maar zag een 14-16 in hun voordeel veranderen in 18-16. Orion kwam na 20-20 bij 24-20 op setpoint, maar moest nog tot 24-23 wachten voordat het de winst kon pakken.

In de tweede set begon de ploeg van Joris Marcelis voortvarend (7-3), had echter na 12-11 bij 15-15 het verschil weer helemaal prijsgegeven. De serie naar 21-15 was de opstap naar de 25-17 setwinst en 2-0 stand. In de derde set nam Orion een 7-0 voorsprong en kwam vervolgens niet meer in de problemen. Via 13-4 en 20-8 werd de winst met 25-11 binnengehaald.