Vizier op volleybal

 

Orion wil stand in play-offs gelijktrekken

VoV, 27-04-2019. 18:57 uur. Achterhoek Orion had vorige week in MartiniPlza een goed begin, won de eerste set ruim, maar kwam er in het verdere verloop, met name in de derde en vierde set niet meer aan te pas. Simpelweg omdat ze in de aanval te weinig kansen benutten. Kijken we naar de cijfers dan kregen de aanvallers van beide teams eenzelfde aantal  set ups (127), Lycurgus benutte er 53 en maakte 9 aanvallende fouten, Orion kwam tot 41 en 4 aanvallende fouten. In blok en serve ontliepen de teams elkaar maar één puntje. De sleutel tot winst ligt dus voor Orion in een hoger scoringspercentage in de aanval, uitgaande van deze cijfers.

Morgen om 15:00 uur is de SaZa Topsporthal in Doetinchem het strijdtoneel van de tweede wedstrijd in de best – of – five serie voor het landskampioenschap, maar ook alweer de zoveelste keer dat de teams tegenover elkaar staan in dit seizoen. Geen geheimen dus meer over en weer, trainers en teams weten alles van elkaar, de video analyses zijn gemaakt en bestudeerd, aan beide kanten van het net weten de teams wat hen te doen staat.

Lycurgus kan zich in een prima uitgangspositie voor de landstitel manoeuvrerend door te winnen en de stand op 2-0 te brengen. Dan zouden ze het op woensdag in MartiniPlaza af kunnen maken. Orion kan zich met een zege van een tweede thuisduel op zondag 5 mei verzekeren.

Trainer Martijn van Goeverden van Orion zegt online op Regio 8: “Ze hebben wel een ploeg die al jarenlang finales speelt, dat is misschien hun voordeel. Ik verwacht dat wij met ontzettend veel bravoure nog echt wel mooie dingen kunnen laten zien. In Groningen kregen we de bal niet op de grond, we kunnen veel beter dan we daar hebben laten zien.”

Diagonaalspeler Joris Marcelis is op basis van de verloren eerste wedstrijd extra gebrand op een goede prestatie in eigen huis. “We hebben wel wat recht te zetten,het was wel zuur aan het einde. We beginnen heel goed en geven het daarna wel een beetje weg.” Volgens Marcelis komt een betere aanval ook voort uit de teamspirit. “Je moet wat je als team hebt bereikt goed onthouden en dat vertrouwen naar elkaar uit te stralen. Daar zijn we nu volop mee bezig.”

Dus morgenmiddag om 15:00 uur. Dan wordt het tijd om genomen voornemens ook daadwerkelijk tot uitvoering te brengen en de plannen van de ploeg aan de andere kant van het net te dwarsbomen. We zullen zien wat er van terecht komt.

gh @ Vizier op Volleybal. Archieffoto Hans van Dijk.