Vizier op volleybal

 

OS Parijs: Speeldata en -tijden dames, loting mannen

VoV, 27-06-2024. 5:30 uur. Gisteren werd het olympisch speelschema voor de dames gepubliceerd. De Oranje damesploeg spelen twee keer vroeg in de morgen en één keer in de namiddag. Het OS-volleybaltoernooi in Parijs is van 27 juli t/m 11 augustus en wordt gespeeld in de South Paris Arena 1. Dit stadion bevat 12.000 zitplaatsen.

Nederland begint op maandagmorgen 29 juli om 9:00 uur aan het toernooi tegen Europees kampioen Turkije, dat na de VNL-competitie op de derde plaats van de Word Ranking staat. In de tweede wedstrijd op donderdag 1 augustus is Italië de tegenstander. Dan wordt er om 17:00 uur aangefloten. Italië won afgelopen weekend de VNL-editie van dit jaar en is de nummer 1 van de wereld. Als derde tegenstander treft Oranje op zaterdagmorgen 3 augustus om 9:00 uur de Dominicaanse Republiek.

In de drie poules van vier teams wordt een Robin Round programma gespeeld, ieder team speelt een keer tegen elkaar. De beste twee teams per poule gaan door, alsmede de beste twee nummers drie. De nummers vier en één nummer drie gaan dus niet naar de knock-out fase vanaf de kwartfinales. Vervolgens gaan uiteraard alleen de winnaars door naar de halve eindstrijd en de wedstrijden om goud (op 11 augustus) en brons (op 10 augustus).

Bij de Olympische Spelen bestaat de selectie uit 12 speelsters, dit in tegenstelling tot de selectie die aan de VNL-competitie deelnam. Er zullen dus nog een paar teleurstellingen volgen als bondscoach Felix Koslowski zijn definitieve selectie begin volgende maand bekend maakt.

Gisteren werd er ook geloot voor de poule-indeling op de Spelen bij de mannen. Daar kwam het bovenstaande resultaat uit

Uiteraard geldt bij de mannen dezelfde toernooi opzet als bij de dames.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto FIVB.