Vizier op volleybal

 

Ostrava: Drie BTN-duo’s uitgeschakeld

VoV, 30-05-2019. 6:12 uur. Gisteren begon in Ostrava het FIVB World Tour viersterren toernooi met de kwalificatieronden voor  plaatsing in het hoofdtoernooi. Drie Nederlandse duo’s probeerden daarin een plaatsje te verwerven.

Bij de dames wonnen Sinnema / Bloem (foto) hun eerste wedstrijd van een Canadees duo. Ruim in de eerste set (21-15), nipt in de tweede met 24-22. De loting was het BTN duo niet gunstig gezind want in de tweede ronden moesten ze het opnemen tegen Sweat / Walsh Jennings, het USA duo dat vorige week het toernooi in Jinjiang had gewonnen. Sinnema – Bloem leden en 0-2 nederlaag via de setstanden 16-21 en een nipte 19-21.

Bij de mannen speelden Varenhorst / van de Velde in de eerste ronde tegen Tsjechië en wonnen met 0-2 (17, 12), in de tweede ronde waren de Duitsers Ehlers / Flüggen de tegenstanders. Dat werd een driesetter, waarbij de Duitsers een 0-1 achterstand (19-21) in sets konden ombuigen naar een 2-1 zege door de tweede en derde set met respectievelijk 21-18 en 15-12 te winnen.

Ook Penninga / Wouter werden in de tweede ronde van de kwalificaties uitgeschakeld. De 2-1 nederlaag tegen Seidl / Waller uit Oostenrijk kwam via 19-21, 21-15 en 15-12 op de borden. In de eerste ronde hadden de Nederlanders met 2-0 van Japan gewonnen.

Het hoofdtoernooi in Ostrava begint vandaag voor het Nederlandse mannen duo Brouwer / Meeuwsen (poule A) en de damesduo’s Keizer / Meppelink en Stubbe / van Iersel, die bij elkaar in poule G zijn ingedeeld, maar niet in de openingsronde tegen elkaar spelen. Hughes / Summer en Heidrich / Vergé-Dupré zijn de andere twee teams in hun poule.

Wij houden u op de hoogte hoe het verder gaat.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto FIVB.