Vizier op volleybal

 

Ostrava, vandaag de kwalificatieduels

VoV, 02-06-2021. 5:19 uur. Het FIVB 4* toernooi in Ostrava, Tsjechië biedt voor Varenhorst/ van de Velde een eerste kans om zich definitief in de Top-15 van de geschoonde Olympische kwalificatie lijst te spelen, het is voor hen na Sochi vorige week weer een uiterst belangrijk toernooi, waarvoor ze uiteraard direct in het hoofdtoernooi geplaatst zijn. Mislukt de olympische ticket missie in Ostrava, dan is er nog een laatste kans bij de Continental Cup van 23 t/m 26 juni in Scheveningen.

Alexander Brouwer/ Robert Meeuwsen hebben hun ticket voor Tokyo al binnen, net als Sanne Keizer en Madelein Meppelink hebben zij zich definitief bij de Top-15 van de olympische ranking gespeeld. Deze beide BTN-duo’s beginnen uiteraard ook in het hoofdtoernooi in Ostrava.

De twee kwalificatieronden zijn vandaag de te nemen hindernissen voor vier Nederlandse duo’s om zich er ook voor te plaatsen, te weten

Om 9:00 uur voor Katja Stam/ Raïsa Schoon, zij spelen tegen het Zwitserse duo Bobner/ Vergé-Depré. Als ze winnen komen ze in de tweede ronde uit tegen het geroutineerde duo Walsh-Jennings/ Sweat, die voor de eerste ronde een bye kregen.

De zusjes Emi en Mexime van Driel spelen om 10:40 uur tegen De Braziliaanse dames Taina/ Victoria voor een plaats in de tweede ronde en van Iersel/ Ypma zullen vanaf 11:30 uur voorbij de Tsjechische zusjes Dostalova moeten om zich ook daarvoor te plaatsen.

Boermans/ de Groot staan in de eerste ronde tegenover de broers O’Dea uit Nieuw-Zeeland. Zij beginnen om 13:10 uur aan hun partij.

Marleen van Iersel/ Pleun Ypma spelen hun partij op centercourt, omdat ze tegen een duo uit het gastland spelen, de overige partijen van de Nederlandse tweetallen worden in de eerste ronde op court 3 afgewerkt.

We houden u op de hoogte.

gh @ Vizier op Volleybal.  Foto FIVB.