Over de landsgrenzen, Italië (m)

vlag3rszIn de Italiaanse Serie A1 leden de ploegen met Nederlandse spelers een 3-0 nederlaag. Romagna deed dat thuis tegen Verona en Piacenza kon uit bij Latina geen set winnen.

Romagna en Verona maakten er wel een spannend duel van. De gasten, die vorige week in Zwolle korte metten met Landstede maakten, hadden met de ploeg van Maarten van Garderen en Hidde Boswinkel meer moeite.

Drie sets eindigden met twee puntjes verschil, na 25-27, 23-25 en 27-29 bleef Romagna met lege handen. Het verschil maakten de gasten blokkerend, waarmee ze een 2 / 14 voordeel behaalden. Aanvallend en serverend was Romagna met 52 / 45 de meer scorende ploeg.

Maarten van Garderen stond alleen in de eerste set in de basis. Hij scoorde totaal 4 keer. Hidde Boswinkel had in de tweede set een invalbeurt en mocht in de derde in de starting six beginnen. Hij maakte 6 punten. Romagna staat negende op de ranglijst.

Piacenza leed bij Latina een 3-0 nederlaag via de setstanden 25-23, 25-20 en 25-16. Thijs ter Horst kon 13 keer voor Piacenza scoren. Zijn ploeg staat nu elfde.

In de Serie A2  blijft  Sora van Sjoerd Hoogendoorn winnen. Afgelopen weekend was er een 3-0 zege op Tuscania. Overigen kwam Hoogendoorn niet in actie. Tony Krolis speelde wel in de met 2-3 verloren wedstrijd van zijn ploeg Cantù tegen Ortana. Hij scoorde 13 keer. En ook Jan – Willem Snippe won. Siena pakte een 3-0 zege op Alessana. Jan – Willem maakte 10 punten.  Sora staat eerste in de serie A2, Cantu is zesde en Siena bezet de negende plaats.