Over Poolse en Duitse landsgrenzen (m)

PoolsevlagRSZDuitsevlagRSZIn de Poolse Plus Liga, de eredivisie bij de mannen, werd er door de daar actief zijnde  Nederlanders Tijmen Laane en Thomas Koelewijn afgelopen weekend een 3-1 nederlaag geleden.

Tijmen Laane kon met MKS Bedzin een setje (23-25) meepakken bij AZS Czestochova en verloor er drie met ruim verschil, 25-19, 25-20 en 25-19. Laane had in drie sets invalbeurten en scoorde 2 keer. Bedzin staat 13de in de stand.

Thomas Koelewijn kwam met Indykpol AZS Olsztyn ook niet verder dan een 3-1 nederlaag bij Effector Kielce. Zij konden de derde set met 23-25 voor zich beslissen, de andere gingen met 25-20, 25-19 en 25-22 naar de tegenstander. Thomas scoorde totaal 7 keer, waarvan 4 keer blokkerend.  Olsztyn is 8ste op de ranglijst.

In de Duitse Bundesliga won Bas van Bemmelen met Powervolleys Düren de uitwedstrijd bij Coburg / Grub via 11-15 in de tiebreak. De 1-2 voorsprong kon door een 25-16 nederlaag in de vierde set niet in wedstrijd winst worden omgezet. Van Bemmelen viel in de derde set in en stond daarna in de vierde en vijfde in de basis. Hij scoorde 3 keer, hetgeen 100%  was. Düren staat nu 4de .

CV Mitteldeutschland, de ploeg van Ramon Martinez Gion en Michael Parkinson leed een (verwachte) nederlaag tegen de ongeslagen koploper BR Volleys. Het werd 0-3 via de setstanden 15-25, 21-25 en 24-25. De Nederlanders kwamen niet in actie. CVM is de nummer laatst in de stand.