Vizier op volleybal

 

Overtuigende 3-0 zege Lycurgus op VoCASA

VoV, 10-01-2021. 6:00 uur. Een klinkende 3-0 zege boekte Amysoft Lycurgus zaterdagavond in het Alfa-college Sportcentrum tegen VoCASA. De setstanden 25-13, 25-22 en 25-13 waren veelzeggend. Amysoft Lycurgus was veel te sterk voor de formatie uit Nijmegen en speelde een meer dan degelijke wedstrijd.

Zuinig, clean en plezier dat waren kernwoorden in de reacties na afloop. De foutenlast was laag en de blue army maakte plezier en gelukkig waren er veel momenten waarop dat kop. Coach Arjan Taaij begon met zijn vaste basis te weten Jerome Cross, Auke van de Kamp, Bennie Tuinstra, Hossein Ghanbari, Dennis Borst, Steven Ottevanger en Luke Herr. In de derde set kregen de andere jongens ook speeltijd. Dat was vooral voor Jesper van Muijden, die zijn eerste balcontact direct in een punt omzette, leuk. De middenaanvaller speelde vorig jaar voor VoCASA.

In de tweede set zat er iets meer spanning in de wedstrijd, maar Amysoft Lycurgus had altijd controle. Bij VoCASA werd de aanval gevaarlijker. Vooral Tom van Steenis kreeg meer vat op de blokkering van de thuisploeg. Aanvallend bleef het af en toe een lust voor het oog en ook serverend leverde Amysoft het nodige vuurwerk af. Herr kon de bal overal kwijt en dat zorgde voor veel variatie in de aanval. In de derde set was het verschil snel gemaakt en een uitgeslagen serve maakte een einde aan dit duel. De tweede zege van het seizoen voor Amysoft Lycurgus. Volgende week zaterdag staat het uitduel tegen Taurus op het programma.

gh @ VoV, verslag door Theo Sikkema, Amysoft Lycurgus. Foto CEV.