Overtuigende start 2019 voor Webton

VoV, 14-01-2019. 8:59 uur. Na een korte periode van rust stonden de mannen van Webton Hengelo te trappelen om weer het veld in te mogen. Ondanks de twee weken rust konden we niet met een volledige selectie aantreden. Luc ging dinsdag tijdens de training door zijn enkel, Elmar was nog niet hersteld van een rugblessure, Frank moest bij zijn dames van WVC Volley zijn en de situatie van Mark Koning is inmiddels welbekend.

Met negen man op het formulier traden we in Veenendaal aan tegen de nummer 10 van de ranglijst, VCV. Een jonge ploeg met talent en veel enthousiasme. Onze belangrijkste opdracht was dat enthousiasme vanaf moment één te onderdrukken. Die opdracht voerden we buitengewoon goed uit. Na twee goede serviceseries van Hans en Jasper stond 2-9 op het scorebord. Daardoor was er alleen aan onze kant van het net reden voor blijheid. De rest van de set kende eenzelfde verloop. Een nagenoeg foutloze set van onze kant resulteerde in een 12-25 eindstand.

De tweede set was een ander verhaal. Die set was een echte strijd. Helaas geen strijd waar je warm van wordt. Veel fouten over en weer. De hele set keken we tegen een kleine achterstand van één of twee punten aan. Pas bij de big points pakten wij de voorsprong en trokken de set via 22-25 definitief over de streep.

De derde set kende weinig spanning. Wij hadden de juiste scherpte weer terug en VCV had geen antwoord. Dat resulteerde in een duidelijke 14-25 eindstand. Iets meer dan een uur na het eerste fluitsignaal bedankten we het meegereisde publiek. Al met al een verdiende 0-3 zege voor ons.

Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen de mannen van DIO Bedum op het programma. De uitwedstrijd werd met 3-2 in het voordeel van de Groningers beslist. Het belooft een mooie volleybalavond te worden, dus zorg dat u om 19:00uur in Veldwijk bent!

gh @ VoV, verslag van Elmar Heupers, Webton Hengelo. Archieffoto Jan van den Noort.