Volley Tilburg D1 kan tij nog net keren

VoV, 14-01-2019. 9:03 uur. Het was niet heel goed aan Tilburgse zijde, maar daarvoor moeten zeker ook de credits naar Zaanstad. Zij hadden het tactisch goed voor elkaar, maar uiteindelijk wist Volley Tilburg haar rug te rechten en alsnog met de overwinning naar huis te gaan en dat telt!

Op een druilerige herfstachtige dag reisde de Tilburgse formatie af naar Zaanstad om daar aan te treden tegen Merkala Zaanstad. De eerste wedstrijd alweer in 2019. Het devies van de dag was om het nieuwe jaar te starten zoals we 2018 waren geëindigd, met een overwinning.

Tijdens de voorbespreking gehamerd om fel te starten, en zo geschiedde, na drie lange rally’s stond er een 0-3 voorsprong op het scorebord. De thuisploeg vocht zich terug en nam zelf het heft in handen. Op 23-19 leek het nog even spannend te worden, maar toch was het Zaanstad dat de eerste set naar zich toe trok, 25-23.  De tweede set sloeg Volley Tilburg een gaatje en dat bleef eigenlijk de hele set zo, Zaanstad bleef dichtbij, maar kon niet voorkomen dat de set naar de gasten ging, 22-25

De derde set pakte Zaanstad de draad weer op en daar leken de Tilburgse dames moedeloos van te worden, met 25-16 ging deze set dan ook overtuigend naar de thuisploeg.  En waar Zaanstad afstevende op een 3-1 en daarmee verrassende overwinning, was het Volley Tilburg dat haar rug rechtte en ging strijden. En hard werken loont, met veel service druk, meer bluf en overtuiging gingen set 4 en 5 met respectievelijk 16-25 en 11-15 naar Volley Tilburg.

Zo kwam de ploeg van Johan van Vliet met de schrik vrij en ging de Tilburgse formatie uiteindelijk toch nog met de overwinning naar Tilburg. Met 19 punten had Veerle Mekking (foto), die een uitstekende wedstrijd speelde, hier een groot aandeel in.

Volgende week staat er een heuse topper op het programma. In het T-Kwadraat staat de wedstrijd tegen VollinGo op het programma. De ploeg uit Gouda heeft na een moeizame start de flow te pakken en is opgerukt naar de derde plaats. Een mooi affiche dus!

gh @ VoV, Bron en foto Volley Tilburg dames 1.