Vizier op volleybal

 

Parade der kampioenen Sliedrecht Sport

VoV, 14-04-2019. 16:25 uur. Bij Sliedrecht zijn er in de afgelopen weken een aantal teams kanpioen geworden. Onderstaand de info en de foto’s die ons werden verstrekt.

Kampioen Dames 2 promoveert naar Topdivisie:  Met slechts één puntje voorsprong op nummer 2, VollinGo, is Dames 2 kampioen van de Eerste Divisie geworden. Dat betekent dat volgend jaar de Topdivisie wacht. Een fantastisch resultaat!

Op de laatste speeldag maakten nog drie teams op de eindoverwinning, maar door zelf met 1-3 uit te winnen bij VC Velden maakte het team van Famke van Rekom, Eline de Haan, Jente Wieldraaijer, Pascalle Cnossen, Anke van As, Mika Pierik, Alaska Zwaanswijk, Marloes Hesselink, Serena van der Made, Lisette de Wit, Carlijn Berendsen, trainer-coach André van Leeuwen, trainer Roy Kroon en coaches Tom Baas en Jesse van Leeuwen een einde aan alle illusies van VollinGo en Volley Tilburg. Het betekent meteen promotie naar de Topdivisie, het op-één-na-hoogste niveau in Nederland.

Dames 5 zonder te spelen kampioen:  Gisteren  is Dames 5 kampioen geworden van de 1e klasse. Het team van Melissa de Groot, Vicky Stout, Mara Kortland, Jolijn de Rover, Maricia Wanrooij, Manon Koppelaar, Simone Roskam, Sharmila Eijkelboom, Rosanne Huisman, Isabelle Huisman, Linda Tamerus, Irene Boer en trainer Cees Adriaanse deed dat zonder zelf in actie te komen.

Vrijdag speelden ze al hun laatste wedstrijd. Die had met 4-0 gewonnen moeten worden om zeker te zijn van het kampioenschap. Het werd echter 3-1, waardoor D5 afhankelijk was van de concurrentie. Maar die verloor zaterdag dik, waardoor er alsnog gejuicht kon worden.

Ook Meisjes A1 kampioen; In de een-na-laatste speelronde van de competitie heeft het hoogste meidenteam van Sliedrecht Sport beslag weten te leggen op het goud. Meisjes A1 komt op het hoogste jeugdniveau in Nederland uit, de Topklasse, en plaatst zich door het kampioenschap voor het Nederlandse Gesloten Club Kampioenschap 2019.

Het team van Anouk de Jong, Janet de Jong, Sara van de Weg, Mila Leeuwis, Marit van der Sluijs, Katie Korporaal, Amalia Panajoti, Roos van Gastelen, Melissa Duijndam, Evi Roos, trainer Bas de Groot en trainer-coach Dave van Rekom lag reeds op kampioenskoers. Door het onverwachte verlies van concurrent Polaris bood de kans op de eindoverwinning zich echter al aan. Een overwinning op Next Volley Dordrecht was de opgave. De meiden, onder leiding van gelegenheidscoach Robert Noteboom, kweten zich prima van deze taak: 1-3, gevolgd door bubbels, confetti en ‘we are the champions’.

Meisjes B1 kampioen Hoofdklasse: Na Meisjes A1 heeft ook Meisjes B1 het kampioenschap binnen gesleept. Met een daverende 0-4 werd het seizoen met glans afgesloten.  De strijd in de Hoofdklasse bleef lang spannend, maar het team van Zara Noteboom, Emma de Ruiter, Donna de Jong, Yagmur Salduz, Monika de Jong, Noa Heussen, Damla Salduz, trainer-coach Jan Joost de Jong en trainer Dave van Rekom eindigde uiteindelijk op een comfortabele vijf punten voorsprong op Voltena.

Meisjes B2 ook kampioen:  Na een spannende strijd heeft Meisjes B2 aan het langste eind getrokken en mag zich kampioen van de 1e Klasse noemen.  Het team van Noa van Dijk, Siri Bergwerf, Evi Hagenaars, Luna Teerds, Izabel Dekkers, Loïs Leeuwesteijn, Noa Kentie, Yentl van Bekkum, Xanne Verhaar en trainer-coach Jaap van Dijk verloor vorige week nog van de nummer 2, Volley Meerkerk. Gisteren werd echter winnend afgelopen (2-3 tegen VIA), waardoor het goud veilig werd gesteld.

Eerder werden al CMV5.1 (onder 13 jaar) en Jongens B1 (onder 17 jaar) kampioen van de tweede helft van seizoen 2018-2019. Ook de laatstgenoemde kwalificeerde zich daarmee voor het NGJK.

gh @ VoV, bron persberichten Sliedrecht Sport. Foto’s idem.