Vijf Eurosped speelsters namen afscheid

VoV, 14-04-2019. 15:45. Gisteren na de derby tussen Eurosped en Springendal Set-Up ’65 nam de club afscheid van een vijftal speelsters, die sedert kortere of al langere tijd de Eurosped kleuren verdedigde. Dat Rochelle Wopereis vertrekt uit Vroomshoop was bekend toen aangekondigd werd dat Charlot Vellener het Alterno groen voor de outfit van Eurosped ging verruilen.

Daarnaast nam  Judith Kamphuis met een emotioneel dankwoord aan fans en familie voor de steun die zij had gekregen in een moeilijke periode afscheid. Bloemen, woorden van dank en een aandenken waren er ook voor Daphne Knijff, Laura de Zwart en Celine Keijsers, die over een korte tijd of reeds meerdere jaren voor Eurosped de ballen tegen de grond hadden geslagen.

Dat was na de wedstrijd,  voor de wedstrijd had de ploeg van Jan Berendsen de Nevobo sportiviteitsprijs voor de Dames Eredivisie teams in ontvangst mogen nemen. De scheidsrechters hadden de ploeg uit Vroomshoop tot de sportiefste gekozen.

Na het in ontvangst nemen won Eurosped de derby met 3-1 van Set-Up en had op die manier revanche genomen voor de in Ootmarsum geleden nederlaag en had tevens alle mogelijk kansen en kansjes voor hun gasten op het halen van de finalereeks tot nul gereduceerd. Al bestond de indruk dat Set-Up die kansen ook zelf niet al te hoog meer inschatte.

Eurosped was in de eerste twee sets oppermachtig, met lange serveseries hielden ze de gasten op grote achterstand, daarnaast was de foutenlast bij de ploeg van Lesley de Jong gewoon te hoog om in de stand mee te kunnen komen, juist ook omdat Eurosped maar heel weinig weggaf in de eerste twee sets. Een eigen score van 15 om 12 en een foutenlast van 2 om 10 maakten in de eerste set 25-14. In de tweede was dat een 15 om 8 eigen score en een 1 om 10 foutenlast bij een 25-09 zege van de thuisploeg. Duidelijke zaak!

Met Dagmar Boom, Eline Timmerman en Daphne Knijff als veel scorende speelsters. En bij Set-Up pakten Carmen Oude Luttikhuis en Marianne het Lam – Scholten hun puntjes mee.

Net als je er van uitgaat dat de partij niet veel langer dan een uurtje zal gaan duren, mobiliseerde Set-Up nieuwe krachten. Martine Stevelink, Jorieke Bodde en Evi van Kerkvoorde kwamen erin en dat gaf nieuwe energie. Set – Up nam afstand (2-6, 4-8, 7-11) en had daarvan nog maar één puntje over bij 12-13. Jorieke Bodde kwam aan serve en serveerde haar ploeg naar 13-18. Set-Up bleef aan de leiding en won met 20-25. In deze set kon Eurosped geen stop op de foutenlast krijgen. De eigen score bedroeg 15 om 13 en de voor de tegenstander gescoorde punten 12 om 5.

In de vierde set waren de teams even gul voor elkaar , ze gaven en kregen 10 punten van de tegenstander. de 15 om 11 punten bepaalden de 25-21 eindstand.  Set – Up kon tot 10-12 hoop houden op de tiebreak en de winst, de serie van Eline Gommans naar 14-13 gooide een beetje roet in het eten, dat bleef erin tot 19-18 en Kirsten Wessels voegde daar toen nog een schep aan toe met haar serve serie naar 23-19. Eurosped won met 25-21 en 3-1.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Eurosped.