Vizier op volleybal

 

Volley Tilburg, #Nothingisimpossible

VoV, 14-04-2019. 12:56 uur. De naam van onze groepsapp is #Nothingisimpossible. Die gaf aan dat het een wereldprestatie zou zijn als we in de topdivisie zouden blijven. En #wedidit, in een seizoen dat voor het tweede jaar op rij geteisterd werd door tegenslagen.

Ingevlogen Polen die snel afhaakten en terugkeerden naar Polen, een half jaar zonder de langdurig geblesseerde Gianni van der Aa, een half jaar zonder tweede spelverdeler Hany Farouk Amer, die vanwege werk moest verhuizen, een door een gescheurde achillespees tijdelijk aan een rolstoel gekluisterde trainer, meer dan twintig sets met twee punten verschil verloren -waarvan zowat de helft na een door gebrek aan ervaring in de slotfase weggegeven voorsprong- en als toetje een bestuurlijke crisis die ons raakte.

Maar telkens als het moest stonden we er. Uit in Assen en Veenendaal, thuis tegen Webton -alhoewel we het toen opnieuw vergaten af te maken door een 19-12 voorsprong uit handen te geven. En gisteren in Apeldoorn, waar nog minimaal twee sets gewonnen moesten worden omdat we er rekening mee hielden dat VCV wel eens zou kunnen stunten bij nummer 3 Inter Rijswijk, wat overigens ook gebeurde. Een keurige 3-1 overwinning, met name door ijzersterk verdedigen en blokkeren en een uitstekende service.

Met twee spelers met topdivisie – ervaring (spelverdeler Rogier Raemaekers en diagonaal/aanvoerder Rens Kroeze) met jonge talentvolle spelers: de middens Matthijs Apine en Sven de Roos, passer/loper Thijs Princen, de onervaren midden Jens Andriessen. Maar ook de halverwege ingestapte ervaren libero Dennis Gelissen. Maar we hadden het nooit gered zonder de hulp van spelers uit het tweede: passer/loper Tom Chermin, Daan Smulders, Thomas van de Ven en Mathieu Winters.

Alle vier jonge spelers met veel potentie. Maar ook de hulp van assistent trainer/coach Patrick Tonnaer, aangesloten vanwege de blessure van trainer/coach Guillermo Boogers had een positieve invloed. Net als de gouden handjes van verzorger en fysiotherapeut Lisa Snoeren en het geregel van onze manager Leon de Leijer.

En natuurlijk onze sponsor Harrie ten Dolle van Korma IT solutions. Zonder hem was het niet eens mogelijk geweest in de topdivisie te volleyballen. En uiteraard ten slotte ook hartelijk dank aan de vele supporter, maar vooral de goeroe onder de supporters Wil van Pinxteren (nr 8, liggend op de grond). Een Bredanaar in Tilburg die ons door dik en dun steunde en erbij was in Apeldoorn.

Kortom: #wedidit en daar zijn we ongelofelijk trots op! En om Theo Reitsma te quoten: “dit is een goed stel!”. Graag tot volgend seizoen.

gh @ VoV, verslag en foto van / via Leon de Leijer, Volley Tilburg Heren 1.