Vizier op volleybal

 

PDK Huizen contracteert Daniil Pyvovarenko

VoV, 12-06-2024. 5:56 uur. Prima Donna Kaas Huizen heeft de 20-jarige diagonaal Daniil Pyvovarenko uit Oekraïne voor de twee komende seizoenen vastgelegd. Daniil kwam afgelopen seizoen uit voor Grupo Egido Pinto in de Spaanse Superliga 2. Daarvoor was hij actief bij CSV Rio Duero Soria (Spanje), Lokomotiv SshOR (Rusland) en Lokomotyv Kharkov (Oekraïne). Ook kwam hij uit voor de Nationale Jeugdploeg van Oekraïne (U20) en is hij kandidaat voor de U21/U22 selectie van het nationale team van Oekraïne.

De 2.06 meter lange Daniil kijkt uit naar het komende seizoen bij Prima Donna Kaas Huizen: “Voor mij is dit weer een stap omhoog. Ik geniet nu al van de professionele omgeving en de ambitie van de Huizer club en verwacht dat ik mij verder kan ontwikkelen onder Arno van Solkema en in de Nederlandse Eredivisie”.

Voorzitter van de Stichting Prima Donna Kaas Topvolleybal Jan Kos: “Wij hebben opnieuw een groot talent weten te contracteren. De boomlange Daniil is een leergierige speler, hebben wij al ervaren tijdens de korte periode dat hij met ons meetrainde. Met de komst van Daniil is de selectie nagenoeg compleet. De komende weken ronden wij de selectie voor het komende seizoen af.”

gh @ VoV. persbericht en foto via André van Tol. Prima Donna Kaas Huizen.