PDK Huizen D1 sluit 2019 met stuntzege af

VoV, 22-12-2019. 11:10 uur. PDK Huizen dames 1, elfde in de Topdivisie, heeft de competitie in het kalenderjaar 2019 met een knallend succes afgesloten. Gisteren in Nijmegen zorgden ze voor een stunt door koploper VoCASA in eigen huis naar een 2-3 nederlaag te spelen. PDK pakte de eerste, vierde en vijfde set. Het was volgens PDK een echte teamprestatie, waaraan iedereen zijn steentje bijdroeg.

PDK begon sterk aan de wedstrijd en speelde VoCASA vlot naar een grote achterstand, die bij het tweede meetpunt in de eerste set al zes punten bedroeg (16-10). Met een hoge foutenlast deed VoCASA ook een aardige duit in het puntenzakje van PDK, waardoor ze ook op respectabele afstand bleven. Via 15-21 pakte PDK de 0-1 voorsprong.

VoCASA draaide de rollen in de tweede en derde set om. Meteen vanaf het begin van de tweede set (8-3) hadden ze het initiatief en stoomden ze full speed door naar een verschil van twee handen vol punten bij 16-6. De gelijkmakende setstand kwam via 25-18 op het scorebord. PDK herpakte zich in de derde set en kon tot in het middendeel goed weerstand aan de koploper bieden. Na de 14-16 kantelde de score (21-19) naar voordeel van VoCASA en bij de bigpoints lieten ze zich niet meer verrassen. Via 25-20 kwamen ze met 2-1 in sets voor.

PDK wist wat hun te doen stond als ze in ieder geval met minimaal één punt de wedstrijd wilden afsluiten. De vierde set moest gewonnen worden. De voortvarende start (4-8) werd een goed vervolg gegeven en bij de volgende meetpunten lag PDK steeds een paar punten voor. De 19-21 werd met 22-25 afgesloten, waarmee de tiebreak binnen was.

Blijkbaar was de teleurstelling over het verlies van de vierde set groot of was bij VoCASA de accu voor 2019 gewoon leeg. Het was op, terwijl de gasten uit Huizen nog extra energiepotjes wisten aan te spreken. In de vijfde set stoomde PDK via 3-5 naar 6-12 en liet zich daarna de winst natuurlijk niet meer afpakken. Het werd met 7-15 een afgetekende tiebreakzege.

Mira Innemee werd bij PDK met 21 punten de meest scorende speelster. Lynn Braakhuis van VoCASA maakte er eentje meer. VoCASA maakte ook meer eigen punten (+6), maar had ook de hogere foutenlast (+10).

VoCASA sluit wel als koploper van de Topdivisie dames af, (12-29), maar speelde een wedstrijd meer dan VCN, hetgeen 1 puntje voorsprong opleverde. PDK gaat als de nummer elf in de stand naar 2020, en zal na de zeges tegen Sliedrecht Sport II (vorige week) en VoCASA de tweede helft van het seizoen met vertrouwen tegemoetzien.