Vizier op volleybal

 

Peelpush D2 door Volley Dordrecht afgetroefd

VoV, 13-01-2020. 4:58 uur. Zaterdag jl. stond de 2e achtereenvolgende topper in 2D op het programma, nr. 3 Next Volley Dordrecht op bezoek bij lijstaanvoerder Peelpush Dames 2. Het was inmiddels 4 weken (!) geleden dat Peelpush in Meerkerk onnodig onderuit was gegaan en de druk stond er derhalve goed op.

In de uitwedstrijd konden we na twee matige sets alsnog de wedstrijd kantelen en met 3 punten in de bagage huiswaarts kachelen. Zeker geen onderschatting dus. Om het team weer wedstrijd-klaar te krijgen werd een midweekse oefen-pot tegen 1e divisionist Olympia Dames 1 ingepland.

Dat deze wedstrijd redelijk eenvoudig met 3-1 gewonnen werd moest de burger moed geven. Helaas….blijkbaar te veel kruit verschoten. Volley Dordrecht troefde onze dames op de meeste vlakken af: serverend (meer directe punten), passend maar met name aanvallend. Het merendeel van onze aanvalsters kwam niet boven de 5 punten en dat is te weinig. Uiteraard was niet elke pass en elke setup goed, maar het rendement was uiteindelijk gewoon te laag. Verdedigend zagen we enkele mooie acties maar deze liet de tegenstander ook herhaaldelijk noteren.

Mede door twee openvolgende servefouten van Dordrecht bleven we even bij maar vanaf 4-5 drukte Dordrecht door. Veel persoonlijke fouten aan onze kant brachten de stand via 7-11 naar 8-16. Inmiddels hadden we ook al 3 servefouten laten noteren. De dubbele wissel Sil/Juul voor Ayla/Maud bracht ook geen soelaas. Op 11-20 bracht Loes met een goede serviceserie de spanning een beetje terug. De door de coach van Dordrecht genomen time-out doorbrak de serie door een foutservice van Loes.

Op 16-23 leek de set gespeeld, een ace van Lynn gevolgd door een beuk van Ayla bracht de stand op 20-23. De 4e service van Lynn ging echter mis waardoor Dordrecht 4 setpunten kreeg, waarvan ze het tweede setpunt wisten te verzilveren, 21-25.

Vol er tegenaan in de 2e set dus ! Na een héél lange rallye met aardig wat saves aan beide zijden ging het punt uiteindelijk naar onze meiden. Gesterkt hierdoor liepen ze uit naar 4-1. We hadden inmiddels de 6-2 genoteerd toen de 2e scheids alsnog een netfout aangaf en de bordjes naar 5-3 teruggedraaid moesten worden. Dordrecht kwam via de side-out steeds langszij op 5-5, 6-6, 7-7, 8-8, 9-9 en 10-10. Het ging in ieder geval gelijk op !

Op 12-15 weer de dubbele wissel Sil/Juul voor Ayla/Maud. Niet afgefloten ‘plakwerk’ van Dordrechts spelverdeelster en riskante keuzes in onze eigen spelverdeling brachten Dordrecht op een 19-15 voorsprong. Een foutservice van Dordrecht bracht ons dichterbij maar Loes wist het succes van de 1e set niet te herhalen en serveerde ook in het net waardoor de stand op 17-21 kwam. Wederom een foutservice van Dordrecht (we kunnen niet zeggen dat ze ons niet steeds weer een beetje in de wedstrijd lieten komen) en twee halve aces van Maud verder was het 20-21. Maar ook daarna serveerde Maud fout, even later overgedaan door Lynn. Een rommelig einde van de tweede set, wederom eindigend in 21-25.

Kunstje Dordrecht uit, Utrecht thuis dan maar herhalen? Helaas, in de 3e set liepen onze meiden gelijk achter de feiten aan, via 2-5 en 4-6 (mooie tikbal Lindy in het achterveld) liep Dordrecht weer uit naar 6-11. Een mooie save van Sanne bracht ons weer dichtbij (13-14) maar nooit konden we er even overheen komen. Op 16-20 leek de set gespeeld. Juul bracht ons met een paar mooie punten weer langszij 21-21, maar na een foutservice van Sil maakt Dordrecht het wéér koelbloedig met 25-21 af. Geen stunt meer mogelijk, nu dat laatste (dubbele) punt pakken. 15 Servicefouten in 3 sets is ook gewoon teveel van het goede.

Dordrecht bleek echter geenszins van plan om cadeautjes te geven. Na een 1-4 achterstand herpakten onze meiden zich echter en via 8-8 (omloopje Loes) en 10-10 kwamen ze op een 15-12 voorsprong. Dordrecht kwam echter niet meer langszij en nu was het onze beurt om met 25-21 de laatste set te pakken.

In Meerkerk zal de kurk van de champagnefles gegaan zijn want zij zijn nu de virtuele leider (mits ze hun inhaalwedstrijd winnen). Dordrecht staat nu 1 punt op ons achter.
Zaterdag a.s. mogen we naar VCN, Capelle a/d IJssel, de nummer 9 in de stand. Meerkerk en Dordrecht spelen beide thuis respectievelijk tegen SOMAS Activia (nr. 4) en Trivos (nr.10). Dit vertekent echter enorm want tussen plek 6 en plek 11 zitten maar 5 punten verschil! Hier is het net als aan de kop van de ranglijst loeispannend. Meiden, knop om en gas erop!

gh @ VoV, verslag van Frank Severeens, Peelpush Dames 2. Foto Jan van den Noort.