Peelpush D2 laat punten liggen tegen Kalinko

VoV, 16-01-2023. 6:06 uur. Na een welverdiende winterstop zijn de kerstkilo´s er inmiddels alweer af getraind, zijn de oliebollen verteerd en is ook de champagne al lang weer uit het bloed. Een nieuw kalenderjaar vol met goede voornemens, zoals wat meer wedstrijden winnen en in ieder geval flink wat punten binnen harken om zo in het ´linker rijtje´ terecht te komen. En om dan de herstart van de competitie in de eigen Körref tegen hekkensluiter Kalinko D1 uit Scheveningen te spelen, is een mooie gelegenheid om met die goede voornemens aan de slag te gaan.

De eerste set begint voortvarend als Kalinko de wedstrijd opent met een net service. Peelpush slaat al vroeg een gaatje van 5 punten en is niet van plan dat nog weg te geven. Loes produceert de eerste ace van 2023 en Sil geeft een prachtig setje in de nek waar Mirna klaar hangt om- ´m af te maken.

Renkse trakteert de tribune op een paar flinke poeiers en als er wat commotie ontstaat omdat de scheids niet doorhad dat de Scheveningse setter achterspeler was, trekt Pim zich daar niets van aan, houdt het hoofd koel en scoort loeihard! Sanne laat ook nog een ace noteren als de libero aan de overkant te laat wegduikt en dan is het gaatje van 5 ineens uitgegroeid naar een gat van 9 punten. Goede voornemens zijn er om je aan te houden en dus pakken onze meiden de eerste set met speels gemak: 25-15.

In het begin van de tweede set nemen de gasten het initiatief. Tot 4-4 gaat het gelijk op maar dan lijkt de ace van Mirna -met een beetje hulp van de netrand- het startschot voor onze meiden om ook deze set te willen gaan winnen. Scoren gaat makkelijk en verdedigend gaat alles op rolletjes. Ook de prikballetjes van Kalinko worden door Lieke doorzien en als een duveltje uit een doosje weet ze op 12-9 nog net haar vuist onder een bal vlak achter de blokkade te krijgen; Sil gooit de bal achterover en daar is Pim om het af te maken.

Op 19-14 scoort Loes met een omloopbal en dus kan die ook op de bingo-kaart afgestreept worden. Kalinko biedt weinig weestand en heeft moeite om de service van Peelpush te controleren. Op 21-14 serveert Renske. Hard en strak over het net. De pass van Kalinko komt over het net en dan is Sanne er als de kippen bij om deze bal af te maken. Met een prachtig kill blok bepaalt Sanne ook de eindstand in deze set: 25-16.

In de derde set neemt Kalinko weer het voortouw en nu weet de Scheveningse blokkade een aantal keer achter elkaar de aanval van Renske af te stoppen. De drie punten voorsprong van onze gasten blijven echter niet lang op het scorebord staan want de Peelpoezen vechten terug naar 8-8. Maar dan krijgt ook Sanne de bal niet meer voorbij de blokkade en is het toch weer Kalinko dat een voorsprong neemt. In de dan volgende, mede arbitraire, rommelige fase van de wedstrijd gaat het op en neer met de stand.

Van twee punten voorsprong naar twee punten achter en weer terug. Zo is het Peelpush dat als eerste bij de big points aankomt maar Kalinko dat het eerste setpoint noteert. Na nog een foutservice van de gasten (zenuwen?) weten ze toch de set te winnen: 23-25.

De eerste rally in de vierde set is idioot lang met aan beide zijden veel mooie en minder mooie reddingen. Sanne weet deze rally uiteindelijk te beslechten dus dat geeft moed. Ook de tweede rally is er weer zo eentje maar nu trekt Kalinko aan het langste eind. Dat belooft wat deze set. Tot 6-6 gaat het zo door maar dan is het toch Kalinko dat een gat van 4 punten weet te slaan: 9-13.

Yannah en Fenne komen binnen de lijnen maar helaas weet dat ook het tij niet te keren. De voorsprong van Kalinko wordt alsmaar groter en mede dankzij 7 aces van Kalinko en 4 foutservices van Peelpush deze set kijken we tegen een stand van 17-23 aan. Mirna weet dan nog een knappe service te slaan die over het net wordt gepasst maar -typerend voor deze set- iedereen bij Peelpush ziet het, staat er bij en kijkt ernaar waardoor de bal zomaar op de grond valt. Een Meijelse foutserve op setpoint voor Kalinko zorgt voor een eindstand van 19-25 en dus gaan we een tiebreak spelen.

Na de riante voorsprong van 2-0 in sets en de desillusie van verloren derde en vierde set zijn onze meiden erop gebrand om in ieder geval de winst in eigen huis te houden vandaag. Maar ook de gasten ruiken het extra puntje. Peelpush gaat als een raket van start. Met onder andere een kill blok van Sanne en van Renske is het zo 5-1.

Maar toch kruipt Kalinko terug in de wedstrijd en op 6-6 is de spanning weer om te snijden. Het is Peelpush dat met voorsprong van kant gaat wisselen (8-7) en die voorsprong weet te behouden tot aan het eerste setpoint: 14-13. Helaas weten de meiden het harde werken niet te verzilveren want het is Kalinko dat na een eindsprint er met de zege vandoor gaat (14-16).

Ondanks de goede voornemens voor de twee seizoenshelft is het niet gelukt om vandaag te winnen. Wel weer 2 punten waardoor de 9e plek, boven die gevreesde stippellijn, blijft gehandhaafd. Op naar weer een week hard trainen en dan volgende week uit naar de (nieuwe) koploper, Bejo/ Dinto D1. Een hele rit naar het verre Noord-Holland maar met vooruitzicht op een gezellig team-uitje in Alkmaar naderhand. #VAMOS

gh @ VoV, verslag van Patrick Zuidervaart, Peelpush Dames2. Archieffoto idem.