RVV komt slechte start te boven en wint met 3-1

VoV, 16-01-2023. 6:11 uur. Habithuis eindigde het kalenderjaar 2022 erg sterk. Met twee vijfpunters gingen de Katwijkers de winterstop in. Na twee weken geen training startten de mannen vol goede moed aan 2023. Als gevolg van de onderbreking en het goede spel van tegenstander VCN verloor RVV de eerste set kansloos. De thuisploeg rechtte echter de rug en pakte uiteindelijk de volgende drie sets overtuigend.

Door de blessure van Justin Buysman zat RVV met een probleem op de middenaanval. Thijmen Heemskerk was gelukkig daar om zijn oude ploeg uit de brand te helpen en nam zijn oude positie op midden in. Vanaf het begin was VCN de betere ploeg, wat zich ook uitte in de score. RVV kwam er vooral passend en verdedigend niet aan te pas, waardoor de bezoekers de eerste set vrij eenvoudig wonnen. (14-25)

Habithuis RVV moest de tweede set uit een ander vaatje gaan tappen, wat gelukkig ook gebeurde. Alle spelers schroefden vooral hun individuele niveau op en gingen beter hun taken uitvoeren. Dit bracht hernieuwde energie, wat er ook voor zorgde dat het publiek zich ging moeien. RVV schotelde de supporter goed verzorgd volleybal voor en won de set, mede door de ingevallen Jelle Noest die zijn basisplaats in deze set met een foutloos optreden bekroonde. (25-17)

Set 3 vertoonde eenzelfde beeld. Door de goed verzorgde passing kon Ron de Mooij zijn aanvallers makkelijk vinden. Vooral Gilbert Vivo profiteerde hiervan en met harde, rake klappen dreef hij de verdediging van VCN tot wanhoop. De bezoekers probeerden met gepraat en scheef hangende antennes RVV nog uit hun spel te halen, maar de Katwijkers gingen hier ditmaal heel volwassen mee om en wonnen ook de derde set. (25-16)

In de laatste set gebeurde niets anders dan in de twee sets ervoor. De mannen van RVV voerden allemaal hun taken uit en gaven niets cadeau. Bovendien hadden ze heel veel lol. VCN kwam er de gehele set niet aan te pas en moest dus RVV erkennen als de betere ploeg van de dag.

Volgende week gaat Habithuis RVV op bezoek bij Next Volley in Dordrecht. In de eerste wedstrijd wonnen de Katwijkers met 3-2. Een niet te onderschatten tegenstander dus.