Vizier op volleybal

 

Peelpush D2 neemt de punten (weer) mee uit Dordrecht

VoV, 29-09-2020. 1:40 uur. Net als vorig jaar was de 1e uitwedstrijd een potje tegen het sterke Next Volleybal uit Dordrecht. Dat liep toen uiteindelijk na een duidelijke 2-0 achterstand nog goed af met een 2-3 winst. Met de hierop volgende thuisnederlaag nog in gedachten hadden we echter iets goed te maken. Daarnaast wilden we de reeds ingezette lijn (winnen…..) uiteraard doorzetten.

Omdat Dordrecht Corona-gebied is waren ons de COVID-maatregelen al vooraf duidelijk gemaakt, wat voor het publiek betekende dat we achter glas en tralies in een tot een waar Corona-fort omgeturnde businessruimte de wedstrijd mochten gadeslaan en we via een duidelijk gemarkeerd wegenstelsel inclusief rotonde (!) de kantine konden bereiken. Aldaar was de wedstrijd ook via een groot scherm te volgen. Wij, Bas, John en ‘yours truly’, kozen er echter voor wat dichter op de actie te zitten.

En actie was het vanaf de 1e bal. Angelique durfde het aan om met een compleet andere opstelling dan vorige week op de dia en de passer-loper positie te beginnen. Ayla kon vrijdag al op de training de gashendel weer eens volledig opendraaien en ook Lynn was voldoende hersteld om de pass voor haar rekening te nemen alsook om aan te vallen, zij het nog niet op full-speed maar wel zeer effectief. Zoals Angelique het treffend verwoordde: ‘ik gooi alle spelerskaarten op de grond, pik er blind 6 uit en kan een volwaardig team in het veld brengen’.

Na het ongemakkelijke ‘zwaaimomentje’ tussen beide teams was het ‘game on’. Na een heel lange rally met kansen over en weer pakten wij het eerste punt. De 3-1 werd gemaakt door een killblock van Mirna. Tot 9-12 liepen we nog een klein beetje achter de feiten aan, maar passend, verdedigend en aanvallend zat het goed in elkaar. Een ace van Sanne en een eenhandig kill- block van Ayla brachten ons op een 13-12 voorsprong. Op 18-17 was een voetfout van Loes geen voetfout maar werd deze toch afgefloten door een consequent fluitende scheids. Na de 18-18 wisten we echter uit te lopen tot 24-18. Het werd nog even spannend, 24-21, maar door de door de time-out van Angelique afgedwongen servicefout van Volley Dordrecht ging de set naar onze meiden.

Net als vorige week was het devies ‘never change a winning team’ en dus traden we in de 2e set in dezelfde opstelling aan. Tot 9-9 was het stuivertje wisselen maar na een pegel van Ayla stoomden de meiden door naar 15-12 waarna de voor de service ingewisselde Lindy gelijk een ace liet noteren. We liepen vervolgens met een paar mooie omloopballen uit naar 23-17. Nu geen enkel vuiltje aan de lucht uiteraard. Mirna besliste de set met een mooie bovenhandse in het achterveld geplaatste bal. Vanuit de kant konden we de bedoeling al van haar gezicht aflezen vóórdat ze de bal speelde, geweldig!

Nog belangrijker: al 2 punten in de pocket.

In de 3e set kwam Maaike voor Mirna en bekroonde haar debuut gelijk met een kill-block. Hierna kenden we helaas een mindere fase. Passend liep het niet meer zo lekker, waardoor de aanval minder effectief werd. Het moet ook gezegd worden dat de aanvalsmachine van Dordrecht op stoom begon te komen, resulterend in een 3-9 achterstand. We knokten ons met hard werken en veel saves van Lieke toch weer terug naar 10-12 en 11-13. Hierna liep Dordrecht echter weer uit naar 13-19. Ook de voor Ayla ingewisselde Juul kon het tij niet keren en met 17-25 ging de set verdiend naar Next Volley.

Angelique had in de aanloop naar de 4e set de kaarten maar weer eens opnieuw geschud: Lindy, Juul en Maaike in de basis en dus een andere opstelling dan in de vorige sets en ook weer anders dan vorige week.  De 4e set werd een kraker van jewelste met 2 ploegen die niet voor elkaar onder deden. De scheids had een paar discutabele beslissingen over en weer waardoor de emoties af en toe wat opliepen. De 4-3 van Next Volley had een 5-2 voor Peelpush moeten zijn maar de 24-21 van Peelpush had ook een 23-22 voor Next Volley kunnen zijn: mag jij kiezen wat je het liefste hebt. Even terug naar die 4-3 stand.

Het liep gelijk op waarbij Peelpush steeds dat ene puntje voor bleef, een 3 meter van Sanne, een middenaanval van Maaike en een super-rally brachten de stand op 13-13. Nadat Juul de 20-19 binnen roste maakte Dordrecht weer gelijk. Ze beloonden zich echter niet door én een bal in het achterveld te laten vallen en een foutservice te produceren. De hierop volgende vermeende netfout deed de stoppen doorslaan bij de coach, wat hem een gele prent opleverde. Van het tumult dat hierop volgde profiteerde Peelpush volop. De set ging met 25-22 naar ons waardoor we 4 belangrijke punten mee naar Meijel mochten nemen en op 8 punten uit 2 wedstrijden staan.

Angelique supertrots uiteraard, wie had dit verwacht? En uiteraard op Sil, die in de verslagen weinig naar voren komt, maar een puike wedstrijd speelde. Meiden, het was een prachtige pot om te zien! Je koopt er niks voor maar ook oprechte complimenten aan de tegenstander hiervoor. Dank ook aan de vereniging dat wij als chauffeurs/supporters/gasten mochten komen en voorrang kregen boven de eigen supporters. Het zal de komende weken moeilijk genoeg worden om nog een wedstrijd live te zien.

Volgende week ontvangen we in de Körref ITC-groep AVV Keistad DS1 dat met 4-0 van Meerkerk won, maar ook eerder met 3-1 van Stravoc verloor. Het zal dus weer een spannende pot worden!

gh @ VoV, verslag en foto van/ via Peelpush Dames 2. (Frank Severens). Foto Wim Simons.