Alweer vijfsetter voor VC Roosendaal D1.

VoV, 29-09-2020. 11:45 uur. De Moriaan/Symmachia Roosendaal dames 1 moesten in hun eerste uitwedstrijd naar het Limburgse Urmond om de strijd aan te gaan tegen ADC. Een aantal wedstrijden in de Tweede Divisie D waren al afgelast in verband met de bekende coronagevallen, dus was het nog even spannend of in het Limburgse de wedstrijd ook daadwerkelijk gespeeld kon worden.

Groot was de verbazing bij de Brabantse gasten, dat de kantine vol met mensen zat. Ook op de tribune, dicht op het veld, zaten veel te veel mensen. In deze tijd onbegrijpelijk. Toch lieten de scheidsrechters de wedstrijd starten.

Vanaf het eerste punt liet de thuisclub zich volleyballend, maar vooral verbaal gelden terwijl dit overal in de sportwereld (Rutte: hou je bek) verboden is. Het was ADC dat met hard werken de eerste set pakte: 25-20. In de tweede set waren de rollen omgedraaid. Met Tess Bosma voor Iza Lagendijk en Samantha van der Heijden voor Kim Robben was Roosendaal net wat slagvaardiger dan ADC. Vooral de middenspeelsters waren op dreef en passend stond het goed, zodat Naomi van de Wijngaard haar aanvalsters goed kon bedienen. 20-25.

De derde set werd een thriller. Prima verdedigende teams en heel veel strijd leverde voor beide teams veel setpoints op, waarbij de gasten het op 26-27 middels een rallybal konden afmaken, maar toch was het de thuisploeg die met 29-27 aan het langste eind trok. Daarna werd het tactisch wat beter aangepakt bij de gasten uit Brabant, want door meerdere dubbele wissels, het veelvuldig aanspelen van de diagonaal en prima serveerwerk werd het 19-24. Op het laatst werd het toch nog spannend, maar verder dan 22 liet Roosendaal het niet komen: 22-25.

Ook in de vijfde set waren de gasten de betere ploeg en met 12-15 werd een zwaarbevochten overwinning behaald. Conclusie na twee wedstrijden: al tien sets gespeeld en progressie in het spel.

gh @ VoV, verslag van trainer/coach Krijn Verlek, De Moriaan/Symmachia Roosendaal D1. Foto Jan van den Noort.