Vizier op volleybal

 

Volleybal volgen via livestreams, verslagen, foto’s.

VoV, 29-09-2020. 12:50 uur. De sportsector en dus ook het volleybal wordt hard geraakt door de aangescherpte maatregelen van het kabinet om de snelle verspreiding van het corona-virus in te dammen. Prof- en amateurwedstrijden zullen het in elk geval drie weken zonder de aanwezigheid van publiek moeten doen. Hetgeen meteen ook gevolgen heeft voor de Final Four om de Supercup van aanstaand weekend in Ede. Sportkantines blijven vanaf vandaag 18.00 uur voor eenzelfde periode gesloten.

Het kabinet kiest op dit moment voor de noodrem als het om de sportsector gaat. “Dat is niet omdat de sportsector het slecht doet”, zei Rutte, maar de verscherping van de maatregelen voor de sport passen binnen een breder scala van maatregelen die nodig zijn om het coronavirus terug te dwingen. Na drie weken worden de effecten van de maatregelen geëvalueerd.

De Eredivisie volleybalteams zullen dus in elk geval twee weekenden zonder publiek moeten spelen. Het seizoen begint voor hen namelijk op 10/11 oktober, de tweede speelronde staat een week later gepland. Voor de Topdivisie en lager staan er in principe in de weekenden van 3, 10 en 17 oktober wedstrijden op het programma.

Spelen voor lege tribunes: De maatregel is vooral voor de fans een gevoelige klap. Na de versoepeling van de regels ontwikkelden de Nevobo en de clubs protocollen om veilig te kunnen volleyballen, de competities werden hervat en ook werd het toegestaan dat beperkte aantallen toeschouwers, met in acht neming van de toen geldende regels, bij de wedstrijden aanwezig konden zijn. De opmars van het virus had de afgelopen weken echter al effect op de competitieprogramma’s. De Nevobo moest in overleg met de betrokken clubs competitiewedstrijden uitstellen als gevolg van de verspreiding van het coronavirus.

Om de fans van dienst te zijn en hen maximaal te blijven informeren over de prestaties van hun favorieten lijkt het al met al steeds belangrijker te worden dat clubs een livestream aanbieden, een goed verslag maken en als het enigszins mogelijk is een mooie fotoreportage on-line zetten. Hetgeen dan tevens een prima service naar de fans van de bezoekende teams is.

Als u ze ons doet toekomen publiceert Vizier op Volleybal de verslagen en geeft tevens de link naar de fotoreportage. Hebt u een livestream uitzending (via YouTube of Facebook) dan kunnen we zaterdagmorgen bij onze Weekend Top 10 (en meer) een overzicht van de wedstrijden geven die per livestream te volgen zijn. Moet u het ons wel even meedelen. (g.heerink@arghent.nl)

Onderstaand een overzicht van alle maatregelen, die vandaag om 18:00 uur ingaan.  

gh @ Vizier op Volleybal. Bron o.a. NOS.nl. Foto Jan van den Noort.