Peelpush D2 niet constant genoeg vs Ledub

VoV, 16-10-2018. 19:04 uur. Daar waar de thuiswedstrijd tegen Budel vorig jaar een formaliteit was toen de ploeg in de top van de 1e divisie B meedraaide, zou er dit jaar wellicht een kans inzitten om de nodige punten te pakken, te meer daar Ledub de eerste twee wedstrijden van de competitie met 4-0 verloren had. Aan het eind van vorig seizoen wisten we ook nog een héél cruciaal punt uit Budel weg te halen, dat moest de burger moed geven.

Emma stond ditmaal als libero in de basis waardoor Guusje op de passer – loper positie kon spelen. Lynn, Ayla, Sil, Mirna en Loes completeerden de basisopstelling.

In het begin van de eerste set schoot Ledub sterk serverend uit de startblokken, resulterend in een paar directe punten. Vanuit een 2-5 achterstand knokten de meiden zich terug naar een 6-6 gelijke stand. Ledub liep weer uit naar 6-9 en hield steeds een marge van 3 à 4 punten in stand. Net als in vorige wedstrijden was Peelpush in aanvallend opzicht niet de mindere van de tegenstander, maar werden er in fases 3-4 punten op rij weggegeven, resulterend in de 1e time-out van Roel op 11-15. Op 15-17 kreeg de coach van Ledub het toch even warm, het zou toch niet gebeuren…..

Vervolgens knabbelde Peelpush weer een puntje van de achterstand af en werd het 16-17. Wederom een paar missers aan onze zijde en 2 duidelijke aanvallende netfouten van Budel verder, die niet bestraft werden maar waar ook weer niemand op reclameerde had Budel de stand naar 20-24 gebracht. Inmiddels had Roel na een 2e time-out de rest van het arsenaal ingezet om de wedstrijd mogelijk te kantelen. Sanne kwam voor Guusje en Liselotte voor Ayla, waarbij nog twee punten werden binnengehaald maar de set toch verdiend met 25-22 naar Budel ging. Het was overall gezien niet slecht, maar nét niet goed genoeg om Budel te bedreigen.

Nog geen kind overboord, er resteerden nog drie sets. In de 2e set bleef Sanne staan en keerde Ayla weer terug. Deze set liepen onze jonkies eigenlijk na een 1-5 achterstand  continu achter de feiten aan. Vanuit 6-12 knokten de meiden zich terug naar 10-13 en leek de set nog even te kantelen. Een echte netroller in Budels voordeel en wat onnodige punten verder was het weer 10-17, een voorsprong die zo’n geroutineerde ploeg als Budel natuurlijk nooit meer weggeeft. Liselotte kwam voor Ayla in het veld en op 15-23 gooide Roel er nog een time-out tegenaan maar het mocht niet baten. Ook de 2e set ging naar Budel, met 25-15.

In de 3e set bleef Liselotte op de diagonaal staan en kwam Shanisa als spelverdeelster in het veld. Na 6-6 (na een mooie en verrassende tip – over van Shanisa) werd het 7-9, waarbij Peelpush al vier servicefouten geproduceerd had. In totaal werden er in deze set 7 (!) services fout geserveerd en niet een beetje uit of tegen de netrand, need I say more ? Op 10-12 leek nog alles mogelijk maar op 11-17 niet meer.  Elke overtikbal werd gelijk afgestraft, met name door een heel sterke middenaanval van Budel waarop men maar geen grip kon krijgen. Op 13-17 nam de coach van Budel het zekere voor het onzekere en nam nog een time-out, met het gewenste resultaat: de set werd relatief eenvoudig met 25-16 binnengehaald.

Dan maar hopen op een foutje van Budel in de 4e set. Sterre kwam voor Sanne in het veld en Sil nam het stokje weer over van Shanisa. Of het aan Budel lag of aan onze meiden maar in deze set kwam de flair uit de 1e set weer een beetje terug. Budel durfde het zich niet te veroorloven om de reserves in te zetten. Lange tijd zag het er naar uit dat we nog een setje zouden pakken, we kwamen met 6-4 en 10-8 voor. Vermeldenswaardig is een fabelachtige redding door drie personen op rij waarbij de bal net over de netrand viel op de bovenarm van de diagonaal van Budel. Met een sterke serviceserie van Budel en dito passfouten op rij kantelde de set weer. Op 20-22 kwamen we nog even dichtbij maar het slotakkoord was toch weer voor Budel.

Leeftijd en ervaring blijken dan uiteindelijk toch een hele belangrijke rol te spelen. Het is en blijft een opleidingsteam met een gemiddelde leeftijd van net geen 18 jaar, met gemiddeld genomen relatief weinig ervaring op dit niveau. Op de juiste momenten geen gekke dingen doen en voor de zekerheid kiezen (ook met de service !). Op naar de volgende ‘finale’, want er moeten nu wel wat puntjes gepakt worden.

Het verschil met de voorlaatste is maar een paar puntjes maar die hebben beiden een wedstrijd minder gespeeld. Komend weekend is er voor de meisjes A de 1e bekerwedstrijd in Werkendam, omdat het halve team er dan niet is zal de geplande wedstrijd tegen Velden wel verzet gaan worden. Hou de Facebook – pagina maar in de gaten !

gh @ VoV, verslag van Ayla Severens, Peelpush Dames 2. Archieffoto Wim Simons.