YOG: Beachduo de Groot/Immers naar finale

VoV, 17-10-2018. 5:28 uur.  Yorick de Groot en Matthew Immers zijn door naar de finale van het beachvolleybaltoernooi op de Jeugd Olympische Spelen. In een prachtig zandgevecht versloegen ze gastland Argentinië in drie sets.

De halve finale tegen thuisland Argentinië klonk vooraf als een lastige opgave en dat werd ook bewaarheid. Zowel onze lange mannen als die uit Argentinië hadden in het begin van de wedstrijd knap last van zenuwen.

De eerste set ging van 8-9 naar 11-9 en via een 14-10 tussenstand naar 16-16 gelijk. De twee punten voorsprong bij 19-17 konden de Groot – Immer s niet vasthouden, Argentinië kreeg het eerste setpoint op 19-20 en het tweede na een Nederlandse foutserve voor de 20-21 stand. Zelayeta benutte het voor de 20-22 setwinst.

In de tweede set werden de rollen omgedraaid. Vanaf een 2-6 achterstand ging het naar 9-12 achter, waarna een geweldige serie de set volledig deed kantelen. Maar liefst acht punten op rij maakte het Team NL. Na de 17-12  werd de set geconcentreerd punt voor punt uitgespeeld wat leidde tot een 21-17 overwinning en een 1-1 gelijke stand.

In de derde set liepen de mannen uit naar een comfortabele 10-5 voorsprong, maar daarna slopen de Zuid-Amerikanen langzaam weer dichterbij via steeds een punt op hun eigen serve na de side out.. Het werd billen knijpen bij 11-9, maar met twee magistrale punten speelden de mannen zich naar 13-9. Een Argentijnse driepunter maakte het bij 13-12 nog een keer spannend, waarna de overwinning door Yorick de Groot met twee rake klappen werd binnen gehaald. Met 15-12 ging de finaleplaats naar Nederland.

Knap beachvolleybal van twee topteams, geweldige acties en schitterende punten… kortom reclame voor het beachvolleybal. Erg goed gedaan! En… zo chauvinistisch zijn we dan ook wel weer, het praat natuurlijk altijd een stuk leuker als de overwinning in de tas is. Op naar de finale! Yorick en Matthew gaan vanavond om 20:30 uur Nederlandse tijd voor goud tegen favoriet Zweden.

Vriendelijk verzoek aan Sliedrecht Sport Dames 1 om die Oostenrijkers uit Graz een beetje vlot op te rollen, want de Olympische finale live op Olympicchannel.com. En natuurlijk op de schermen in ‘t Bankie!

gh @ VoV, bron o.a. Sliedrecht Sport. Foto FIVB / YOG.