Vizier op volleybal

 

Peelpush D2 stunt met 2-3 winst vs. koploper Dinto D1

VoV, 23-01-2023. 6:16 uur. Voor je plezier bijna 2,5 uur rijden om een wedstrijdje te spelen (en voor Fenne, die uit Sittard moet komen, was het helemaal een wereldreis). Warmenhuizen in Noord-Holland was the place to be. De tegenstander, kersverse koploper Bejo/Dinto D1. Op papier dus ook nog eens een kansloze wereldreis.

Echter, thuis hadden de dames weliswaar met 0-4 verloren maar waren ze allesbehalve kansloos en wie weet zijn de dames van Dinto nog niet zo vertrouwd met hun rol als lijstaanvoerder en kan er wellicht een puntje mee terug naar Meijel. En anders maar extra genieten van het team-uitje in Alkmaar vanavond.

De wedstrijd begint met een rally met de mini’s van de week. Blijkbaar waren beide teams danig onder de indruk van het aanstormend, lokale talent en daardoor enigszins zenuwachtig want zowel Peelpush als Dinto start met een foutservice. Op 4-4 kunnen die foutservices ook wel weer weggestreept worden tegen een ace aan beide kanten. Dan neemt Dinto een voorsprongetje van een punt of vier. De time-out van Angelique luidt vervolgens de inhaalrace in. Langzaam maar zeker kruipen de Peelpoezen dichterbij.

Een score van Isa op de pipe, een lekker shotballetje van Fenne en Sil die Loes weet te vinden voor een omloopbal zorgen dat de stand op 19-19 weer gelijk staat. Wij zijn als eerste bij de big-points door een kill blok van Pim maar Dinto besluit het spannend te gaan maken vanavond (gelukkig maar, dat zorgt voor een beetje warmte in de ijskoude hal). Zij geven niets cadeau. Maar liefst vijf setpoints worden neergezet (en slechts één voor Dinto) en het is Bregje die met een ace de winst binnen hengelt: 27-29.

De tweede set begint wederom met foutservice van Dinto. Peelpush weet daarentegen goed servicedruk te geven en creëert zo een gaatje van vier   punten: 2-6. Dan zet Dinto een tandje bij. Ze komen terug tot 7-7 als (oud-international) Quinta Steenbergen aan service komt. Tien keer weet zij de pass lijn van Peelpush tot wanhoop te drijven.

Mede door de verrassende combinaties en het snelle spel van Dinto kijken onze meiden zomaar tegen 17-7 aan. Een tikballetje van Bregje maakt een eind aan de reeks maar het gat is te groot om nog te dichten. Van de laatste 5 punten, krijgt Dinto er zomaar 4 cadeau door een Meijelse foutservice: 25-17. Snel vergeten deze set.

In de derde set lijkt Dinto door te willen trekken. Al snel staat het 11-7. Dan zet Sanne een aardige serie van zeven moeilijke services neer en zijn we weer back in business: 12-13.  De rest van de set blijft spannend en zijn de teams aan elkaar gewaagd tot Peelpush zomaar een setpoint cadeau krijgt door een netserve van Dinto. Dat hoef je de meiden maar één keer te zeggen en met een grote glimlach wordt de tweede set gewonnen: 22-25. Wie had dat gedacht?!

De vierde set is van de kill-blocks. Zowel Pim, Renske, Loes en Fenne laten zien dat de je niet zomaar aan de Muur van Meijel voorbijkomt. Ook weet Mirna een zeldzame ace eruit te persen (slechts de derde in totaal van deze wedstrijd tot nu toe). Ondanks dit wordt een 4-8 voorsprong weggegeven en ineens kijken we tegen 13-9 achterstand aan.

Dankzij onder andere fantastisch verdedigend werk onder aanvoering van Lieke tonen onze meiden veerkracht en wordt de stand toch weer gelijkgetrokken naar 16-16. Dan schakelt Dinto nogmaals een versnelling hoger en gaat de set met 25-19 verloren. Een vette overwinning zit er dus niet in maar een stunt is zeker nog niet uitgesloten.

De vijfde set is een prima afspiegeling van de hele wedstrijd. Vanaf het eerste punt geven beide teams elkaar geen enkele ruimte en vechten ze keihard (of zeggen ze dat in Noord-Holland niet) voor elk punt. De wissel van kant doet Peelpush op 8-9 voorsprong en gaat gepaard met de welbekende luchtalarm-imitatie van Loes. Tot aan het setpoint blijft het super spannend en maken beide teams nog kans op de overwinning maar een uitgeslagen aanval van Dinto zorgt er toch echt voor dat Peelpush deze set (13-15) en dus de wedstrijd wint!

Wat een stunt. Dat is nog niet veel andere teams gelukt, winnen van Dinto. En daar mogen jullie oprecht trots op zijn. Met keihard blijven werken, nooit opgeven en een aanstekelijk enthousiasme hebben jullie een fantastische teamprestatie neergezet.

Vorige week nog verloren van de hekkensluiter en nu gewonnen van de koploper. Het balletje kan raar rollen dit seizoen…Het tokken klonk super en leverde applaus op in de kantine daarginds met een dikke duim van het thuispubliek als kers op de appelmoes taart !

Op naar volgende week als Donki Sjot D1, de nieuwe koploper, naar de arena in Meijel komt. Wie weet kunnen de meiden dan weer stunten.

gh @ VoV, verslag van en foto via Patrick Zuidervaart, Peelpush Dames 2.