Peelpush D2 valt ten prooi aan Volley Meerkerk ’95

VoV, 27-11-2022. 8:45 uur. Op deze laatste zaterdag in november komen de dames van Volley Meerkerk ’95 D1 op bezoek in de Körref. Dit team staat slechts 1 puntje boven Peelpush dus dat belooft een spannende wedstrijd te worden. Bij een dikke winst is zomaar de 7e plek op de ranglijst in zicht. Alle hens aan dek dus om volle bak te gaan knallen. Zonder Renske want die is met D1 mee (succes en geniet van je Eredivisie debuut!) maar weer met Isa, weliswaar zonder keelamandelen tegenwoordig.

De eerste set begint met wat aftasten en gaat de stand gelijk op maar al gauw blijkt dat Meerkerk daar niet heel veel zin heeft. Na 3-3 lopen ze gestaag uit naar een steeds rianter wordende voorsprong. Ondanks de vroege time-outs van Angelique, het inwisselen van Isa voor het versterken van de passlijn en de dubbele wissel, kunnen onze meiden niet aanhaken. Het aanvallend veel sterkere Meerkerk sleept de eerste set binnen met 13-25.

Goed, iedereen wakker geschud dus nu gaan we er op de tribune eens goed voor zitten want dit laten onze meiden zich natuurlijk niet zomaar gebeuren. Helaas is het beeld in het begin van de tweede set niet veel anders dan in de vorige set. Het duurt niet lang of Peelpush kijkt tegen een achterstand van 7 punten aan. Maar dan, na een time-out en de dubbele wissel begint het tij te keren.

Onder andere 4 aces (van Yannah, Loes en Pim) zorgen ervoor dat op 16-16 onze meiden langszij komen. Dan wordt het zowaar spannend en tot 21-22 zijn de teams aan elkaar gewaagd. Helaas weet Peelpush niet door te drukken en zijn het de gasten die ook de tweede set mogen bijschrijven: 22-25.

Dan moet het maar in de derde set gebeuren. 1-0: op voorsprong! vasthouden nu! Dat lukt niet helemaal maar spannend blijft het wel. Steeds blijft het verschil maar één of twee puntjes, dan weer in het voordeel van Peelpush en dan weer gaat Meerkerk aan kop. Op 22-24 noteert Meerkerk het eerste setpoint. Peelpush kan het nog één rally rekken maar ook de derde set kunnen de meiden niet naar zich toe trekken: 23-25.

Met de winst al op zak stelt de coach van Meerkerk enkele wisselspeelsters op in de bonus set. Dat, in combinatie met een gedreven Peelpush dat voelt dat er toch wel een puntje inzit vandaag, leidt al snel tot een 6-2 voorsprong. De coach van Meerkerk (met korte broek overigens en twee verschillende, kleurrijke sokken) heeft dan al zijn eerste time-out nodig gehad. Nog even komen de gasten terug in de buurt maar de voorsprong wordt niet meer weggegeven en ook de Meerkerkse time-out op setpoint kan het verschil niet meer maken. Het zo gewenste punt is in de pocket: 25-19.

Helaas zat er meer niet in vandaag. Volgende week geen wedstrijd (op een oefenpotje op Papendal na) dus weer twee weken om keihard te trainen. Tenslotte, plek 7 is slechts 4 punten verwijderd, dus alles is nog mogelijk en binnen handbereik! #VAMOS!

gh @ VoV, verslag van Patrick Zuidervaart, Peelpush Dames2.