Winst voor podiumteams in Topdivisie B (m)

VoV, 27-11-2022. 8:12 uur. In de Topdivisie B bij de mannen gaf de Top 3 geen krimp. Sliedrecht Sport Heren2 won van rode lantaarndrager Protos, Volley Tilburg bleef in Rijswijk aan de goede kant van de score en VIVES versloeg VVU.

Sliedrecht Sport Heren2 vs. Protos leek na 25-16 en 25-20 een eenvoudige 3-0 zege voor de thuisploeg te gaan opleveren. Protos herstelde zich echter in de derde set en kon die met 19-25 voor zich beslissen, zodat hun bezoek aan De Basis niet helemaal zonder succes bleef. In de vierde set zette Sliedrecht de puntjes op de i en won met 25-16 en dus met 3-1.

Volley Tilburg, dat net als Sliedrecht nog ongeslagen was, behaalde in Rijswijk een 1-3 zege via de setstanden 19-25, 21-25, 25-22 en 16-25. Je zou kunnen zeggen dat het eenzelfde soort scenario was als in Sliedrecht. Inter Rijswijk beloonde zich in de derde set met setwinst, maar moest in de vierde definitie afhaken.

Bij VIVES vs. VV Utrecht waren de tweede en derde set spannend. De 26-24 en 23-25 lieten twee gelijkwaardige tegenstanders zien. Hoe anders was dat in de eerste en vierde set, die door VIVES met 25-16 en 25-12 werden gewonnen. Per saldo dus goed voor de 3-1 winst.

Compaen vs. Zaanstad stond nog niet vermeld bij de Nevobo, maar via de sociale media kwamen we erachter dat Compaen de Zaanse derby terecht met 1-3 verloor. Compaen had in de eerste twee sets geen antwoord op de servedruk van Zaanstad, in de derde set herpakten ze zich en konden via 25-16 de spanning erin houden.

In de vierde set liep Compaen heel lang achter de feiten aan, maar slaagde er toch nog in om aan het eind de spanning terug te brengen. Uiteindelijk trok Zaanstad met 23-25 echter wel aan het langste eind.

Spaarnestad vs. VCV kende spannende sets aan het begin en eind van de wedstrijd. Ofwel de eerste set ging met 28-30 naar VCV, de vierde met 26-24 naar Spaarnestad. En omdat ook de tweede en de derde, beide met 25-20, naar de thuisploeg ging hielden zij de volle buit in Haarlem.

Donki Sjot vs. Peelpush werd een 0-3 zege voor de bezoekers uit Meijel. De thuisploeg bleef met de scores per set op 19, 18 en 20 punten steken toen hun gasten al bij de finish waren.