Vizier op volleybal

 

Peelpush Dames1 bijna compleet.

VoV, 19-05-2023. 6:01 uur. Nadat het seizoen 2022-2023 erop zat is bij Peelpush afscheid genomen van een viertal speelsters. Celine Keijsers (gestopt), Imke Blokland (naar Ledub) en Laura de Jong en Jody Selten (naar SOMAS/ Activia) hielpen hun team aan de winst in de B-poule van de Eredivisie met o.a. een zege in de laatste wedstrijd tegen FAST.

Zij stopten daarna of gaan elders spelen. “Mochten ze me nog nodig hebben kunnen ze altijd bellen, maar voor nu zullen we wel zien hoe het verder gaat” aldus diagonaal en steunpilaar Celine Keijsers. En dan is het natuurlijk zaak om de selectie en staf weer op orde te brengen zodat met vertrouwen toegewerkt kan worden naar een nieuw seizoen.

Inmiddels is Bob Soberjé, de voormalige hoofdtrainer van SOMAS/ Activia, aan de staf toegevoegd. Met het aanblijven van hoofdtrainer Johan Leenders, assistent/ trainer Robin van Rijswijck, manager René en fysiotherapeut William is de staf van de Eredivisie selectie compleet. Assistent/ trainer Frank Bongers stopt bij dames1 en zal andere teams binnen de club van oefenstof blijven voorzien.

Versterking/ aanvulling van de selectie is er via Loes Hunnekens, die van Peelpush Dames2 de stap omhoog maakt en tevens keert een oude bekende terug naar de ploeg uit Meijel. Juul Knapen sluit zich na haar volleybalavontuur in Amerika weer aan bij Peelpush.

Op de spelverdeler positie blijven Lieke Oomen en Juul Crins. De liberopositie blijft bezet door Lynn Aerts en Anouk de Jong. Buitenaanvallers zijn Heleen Wiegerink, Wies Smits en Paula Tober. En op de midpositie staan Laura Vermaas en de Meijelse Nina Evers. Daarmee komt het aantal op 11 selectiespeelsters.

Ander transfer nieuws.

Vanuit de Belgische Eredivisie bij de mannen kunnen we nog melden dat Tectum Achel afscheid neemt van een tweetal Nederlandse spelers. Tim Smit en Sam Gortzak verlaten de ploeg.

Sarah Knol, die na het stoppen van Eurosped in de Eredivisie overstapte naar VollinGo, komt volgend seizoen uit voor Dynamo Apeldoorn.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Rudy van ’t Rood.