Peelpush geeft de enige juiste reactie

VoV, 12-03-2018. 5:45 uur. Na een valse start van de play-outs in de eredivisie, in en tegen Weert, lag de druk volledig bij het jonge Peelpush om tegen Flynth FAST iets recht te zetten. Makkelijker gezegd dan gedaan, een jong team, enorme druk, pijntjes, griepverschijnselen en twijfels vooraf. Als tegengewicht het feit dat in de reguliere competitie zowel FAST als Weert in de Korref in Meijel verslagen werden met gepassioneerd spel.

Maar toch, zou dit jonge team in staat zijn onder deze immense druk te presteren. Een nederlaag zou namelijk een “vorentscheidung” in het nadeel van Peelpush betekenen.

In een volle en sfeervolle Körref begon Peelpush sterk aan de wedstrijd. Het werd al snel duidelijk dat het een wedstrijd zou worden van servicedruk en passing. Beide teams gooien gelijk de druk er vol op en de passers hadden het moeilijk. Wisselende puntenseries, maar op het “moment suprême” weet Peelpush het beslissende gaatje te slaan en de eerste set binnen te halen met 25-22.

De 2e set zet Peelpush dit spel door en lijkt een makkelijk voorsprong te nemen getuige de 15-10 tussenstand. Op dat moment komt er echter de klad in en via twee serveseries van FAST, waar Peelpush het antwoord op schuldig blijft, weet FAST de stand om te draaien en de set binnen te slepen met 20-25.

Bij een 1-1 stand in sets ging het in de 3e set om de broodnodige punten en ontstond een echte knokwedstrijd. Via Noa, die vandaag aanvallend en verdedigend ontketend lijkt, en via enkele mooie serves van de ingevallen Sanne Janssen, werd de derde set dik verdiend binnengesleept en een eerste wedstrijdpunt veiliggesteld.

De 4e set wist Peelpush de concentratie en felheid vast te houden en deze set was uiteindelijk een kopie van de 3e, waarbij beide teams alle druk op de serve probeerden te gooien, FAST lang mee kon maar uiteindelijk toch moet buigen voor een enorm getergd en fel spelend Peelpush. Een dik verdiende 3-1 eindstand en alle teams hebben inmiddels de thuiswedstrijd gewonnen, waardoor de bonuspunten uit de reguliere competitie op dit moment nog steeds het verschil op de ranglijst vormen.

De valse start is op overtuigende wijze rechtgezet, maar er volgen nog twee belangrijke en allesbeslissende wedstrijden.

Maximaal twee dagen genieten van deze overwinning en dan volop in de voorbereiding voor de uitwedstrijd tegen FAST over twee weken, en volgende week met een schuin oog het scoreverloop van Weert tegen FAST in de gaten houden……….

Een groot “dankjewel” van ons als team voor het ruim opgekomen en zeer luidruchtige publiek en de drie trommelaars. Heerlijk wat een sfeertje, we kunnen niet zonder jullie!

………… en het was nog lang onrustig in het Rabosportcafé in de Körref  🙂

Noa Klerckx werd met 20 punten topscorer van de partij. Haar ploeggenotes Sanne de Vries en Jody Selten scoorden elk 15 keer. Lynn Blenckers maakte er 14, inclusief 5 blokpunten, voor Flnth FAST.