Winnend Alterno derde in Kampioenspoule

VoV, 12-03-2018. 5:36 uur. Coolen Alterno heeft kunnen profiteren van de andere uitslagen dit weekend in de Kampioenspoule. Alleen de ploeg uit Apeldoorn wist als achtervolger van Sliedrecht Sport / VC Sneek de volle buit binnen te halen en in het spoor te blijven voor de belangrijke tweede plek. De andere twee teams, Regio Zwolle Volleybal en Eurosped (verlies tegen Sliedrecht Sport en Sneek) moesten even een pasje opzij doen en de ploeg van Ali Moghaddasian voorbij laten gaan.

De thuisploeg kwam het beste uit de startblokken, met een 25-17 setwinst brachten ze de stand op 1-0. Tegenstander Springendal Set-Up ’65, hekkensluiter in de Kampioenspoule, wist in de tweede set sterk terug te komen en via 22-25 de stand gelijk te trekken.

Daarna kon Alterno, dat blokkerend middels Eline Timmerman (5 blokpunten) en Lisanne Baak (4 blokpunten) erg goed op dreef was, de wedstrijd naar zich toetrekken. Eerst waren ze in de derde set met 25-20 te sterk, vervolgens kwam Set-Up er in de vierde niet meer aan te pas en eindigde die set in 25-15.

Bij Alterno werd Kirsten Wessels met 15 punten topscorer, de gasten hadden in Marleen van Benthem (13 punten) de meest scorende speelster. Zoals gezegd had Coolen Alterno het blokkerend prima voor elkaar, dat onderdeel wonnen ze met 19 om 8 punten. Ook serverend waren ze met 11 om 6 aces beter en daarnaast maakten ze via fouten minder directe punten voor de tegenstander (26 om 30). Aanvallend scoorden beide teams 37 keer.

Trainer coach Lesley de Jonge van Set – Up ’65 zette alle twaalf beschikbare speelsters in, bij Alterno kregen er negen dames speelstijd.

De stand in de kampioenspoule na gisteren, nadat alle teams 4 wedstrijden hebben gespeeld,  is:  Sliedrecht Sport 17, Sneek 11, Alterno 9, Eurosped 7, Zwolle 6 en Set-Up 1 punt. Voor aanstaande woensdag staat Set-Up vs Eurosped en Sneek vs Zwolle op het programma.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s Rudy Biekart.