Peelpush geeft niet thuis als het wel moet

VoV, 17-12-2018. 4:41 uur. De laatste wedstrijd van de 1ecompetitiehelft, thuis nog geen punt laten liggen en de directe concurrenten die punten lieten liggen op de zaterdag. Je mag verwachten dat Peelpush tot op het bot gemotiveerd is om Herbstmeister te worden vandaag.

Set 1 begint Peelpush met veel servedruk en VCN wordt op dat moment volledig weggespeeld en bij 20-8 is de 1e set al lang gespeeld. VCN wisselt door, en in de eindfase van de set krijgt VCN, mede door goede servedruk wat meer grip op het spel. VCN weet zowaar de eindfase van de set meer punten te scoren dan Peelpush, maar via 25-16 wordt de 1e set gewonnen door de thuisploeg.

VCN heeft zich echter in set 1 al herpakt, en zet dit door in set 2. Peelpush speelt een te voorspelbaar spel. Bovendien heeft VCN  het blok goed staan en speelt getergd, voor iedere bal wordt gevochten en de servedruk blijft hoog. Peelpush laat het compleet afweten en met een beschamende 10-25 gaat set 2 naar VCN.

Set 3 gaat aanvankelijk gelijk op tot 19-20, maar het spel van Peelpush blijft veel te voorspelbaar en een te laag tempo. VCN laat ook nog eens de gedrevenheid zien die je bij Peelpush zou mogen verwachten en haalt veel ballen van de grond. Set 3 gaat eveneens naar VCN 22-25, en daarmee geeft Peelpush het 1e puntje weg in eigen huis in deze competitie.

VCN speelt een ijzersterke partij, is enorm gedreven en Peelpush speelt te plichtmatig, laat zich wederom in de beginfase afbluffen en staat weer snel met 2-6 achter. Via 4-9 loopt VCN uit naar 9-15. Peelpush probeert het nog tot 13-16, maar dan knapt het als een glazen kerstbal en maakt VCN het af via een 16-25 winst in set 4. Een dikverdiende overwinning voor VCN dat vandaag meer als een maat te groot was voor dit Peelpush.

Voor Peelpush “food for thought”, er zal toch uit een ander vaatje getapt moeten worden wil je meedoen voor de hoofdprijzen aan het einde van het seizoen. Een zure les zo net voor de feestdagen. Nauwelijks een speelster haalt vandaag het eigen nivo, en er is veel te weinig sprake van een collectief. Een goede waarnemer zag het de afgelopen weken al aankomen, meer het volleybal voor een trainingspartij dan de scherpte voor een topper in de topdivisie.

Maar niet getreurd, de kwaliteit is er en er is nog niets verloren. Gelukkig nu enkele weken om mentaal en fysiek weer fit te worden….. en….. goede voornemens te maken.

Zondag 6 jan om 15:30 uur in Meijel de kwartfinale van de nationale beker tegen Springendal Set – Up ’65, de huidige nummer 5 uit de eredivisie. Een tegenstander die inspirerend genoeg moet zijn om met een enorme drive het nieuwe jaar te beginnen. Fijne feestdagen, gelukkig Nieuwjaar en hopelijk tot 6 januari 2019.

gh @ VoV, persbericht Peelpush via Noa Klerckx. Foto Wim Simons.

De stand aan kop in de Topdivisie is nu: VoCASA 11-23, VVU 10-22, Peelpush 11-22, Donitas 11-21 en Orion 11-20.