Vlotte zege Zalsman/Reflex in Omnisport

VoV, 17-12-2018. 4:47 uur.  Wekenlang werd al uitgekeken naar het duel in en tegen Apeldoorn. Een speciale wedstrijd voor meerdere spelers en coach binnen onze gelederen, met een verleden bij Dynamo of bij Alterno, de andere club uit Apeldoorn. Hierdoor waren we er ook op gebrand een goed resultaat te halen tegen ‘de gelen’.

We begonnen de wedstrijd met Niels van Beek en Robin van Capelle, Sandór van Straten en Wessel van Lunzen op de passer/loper positie, Thomas Botter en Jesse Schuitemaker op het midden en Lars Bergman als libero.

De eerste set was gelijk opgaand, met een voorsprong aan het begin van de set van zo’n vier  punten in het voordeel van Reflex. Die werd echter teniet gedaan door Dynamo en ontstond er een gelijk opgaande strijd om de setwinst. Door goed serveerwerk van onze zijde en een keurige passing/verdediging had Dynamo uiteindelijk geen antwoord op ons spel en werd deze set beslist met 21-25.

In het vervolg van de wedstrijd bleef het spel van Reflex uiterst stabiel, met een lage foutenlast en een sterke side/out en dito servicedruk. Dynamo had geen antwoord op de rake klappen van Jesse Schuitemaker en aan de buitenkant werd er regelmatig gescoord door de passer / lopers Wessel van Lunzen en Sandór van Straten. Een goede blokkering daarbij opgeteld, van o.a. Thomas Botter en een goed serverende Robin van Capelle, maakte dat Reflex deze set uiterst beheerst binnensleepte met 16-25.

In de laatste set was het verzet van Dynamo volledig gebroken en had het team van Jorg Radstake niks in te brengen tegen het vele geweld van Reflex. Rake klappen in de aanval, knappe blokkerende acties, prima verdedigend werk in het achterveld en directe aces zorgden voor een groot verschil in deze set. Brian van Niersen was succesvol met zijn listige sprongservice en Robin van Capelle werd op matchpoint gewisseld voor Friso Buiter, die de wedstrijd uitspeelde door Willem – Maarten Heins te bedienen, 13-25.

Een klinkende overwinning tot gevolg waarbij we binnen het uur deze lastige wedstrijd binnen wisten te slepen. Dit was tevens de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar in de reguliere competitie. De messen zijn geslepen, de ‘IJsselderby’ komt eraan! Er is nog geen datum gevonden voor de bekerwedstrijd tegen Coniche Zwolle, maar we zijn klaar voor deze strijd om een plek in de halve finale.

gh @ VoV, verslag door Willem Maarten Heins, foto Arend Meuleman, Wessel van Lunzen passeert het blok van Dynamo.