Peelpush H1: Dunne selectie, vette puntjes

VoV, 04-02-2019. 14:54 uur. Dat hoorden we al van ver. Het was namelijk de dag dat VV Utrecht de tegenstander was. In Utrecht, welteverstaan! En daar gingen we dan. Dapper, met een flink uitgedunde selectie door blessures etcetera (dat betekent ‘enzovoort’ Fons), in het busje naar Utrecht!

Eenmaal aangekomen betraden we het veld dat voelde als een warm bad. Letterlijk warm, alleen iets minder nat (hoewel er toch nog een biertje werd gemorst aan het begin, maar dat terzijde).

We begonnen de wedstrijd met 7 personen inclusief libero, maar we begonnen fel! We lieten de Domstedelingen direct zien wat we van plan waren en de verdediging, aanval en de service liep als een trein (niet die van Utrecht Centraal, daar vind je ‘m nooit meer terug in die drukte)! Utrecht kreeg snel door dat het geen makkelijk middagje zou worden, ook al waren we uitgedund. Door de druk die we uitoefenden op Utrecht konden we al gauw een voorsprong opbouwen en trokken we set 1 naar ons toe. 17-25!

Eigenlijk gaf set 2 eenzelfde soort spelbeeld. Peelpush zette druk vanaf de servicelijn waardoor het midden van Utrecht niet goed benut kon worden, maar zelf hadden we de pass prima op orde waardoor Rikus de lijntjes goed uit kon zetten. Hierdoor droeg iedereen zijn steentje bij en pikte we allemaal wat puntjes mee! En ja, zelfs Ivo wist een balletje te scoren (wauw!). Ook set 3 was duidelijk. Peelpush liep al vroeg in de set uit en Utrecht kon niets terug doen. De set werd snel beslist en we mochten ons opmaken voor set nummer 4. Bonuspunten!

In set 4 leek het alsof Utrecht uit de winterslaap was ontwaakt. Of dat Peelpush juist in slaap was gevallen. Het ging namelijk een stuk meer gelijk op in deze set! Peelpush en Utrecht konden beiden niet uitlopen op de ander, wat zorgde voor een spannend slot. Uiteindelijk was het Thijs die van een, laten we zeggen niet erg ideale, set up een prima rollertje maakte die via Utrechtse handen tegen de antenne rolde. Hierdoor was het laatste punt van de wedstrijd binnen en ook direct de vierde set!

Een 0-4 overwinning is natuurlijk altijd lekker, maar deze smaakte toch wel extra goed! Gelukkig smaakte de drankjes en happies na de wedstrijd ook lekker, nog bedankt Sjeik!

Volgende week spelen we tegen Zaanstad H2, waar we uit met 3-1 van verloren hebben. Een pittige tegenstander dus met een talentvol team. Eens kijken wat wij hier tegenover kunnen zetten.. Tot zaterdag, om 19:00 in de Körref! ‘Één voor allen, allen voor één!’

gh @ VoV, verslag van Rikus Leenders, Peelpush Heren 1. Foto Wim Simons.