Vizier op volleybal

 

Volley Tilburg pakt puntje vs DIO Bedum

VoV, 04-02-019. 15:20 uur. Afgelopen zaterdag speelde Volley Tilburg heren 1 thuis tegen DIO Bedum. Het team van coach Guillermo Boogers (inmiddels weer mobiel dankzij een speciale schoen) had goede hoop op een positief resultaat. Gesterkt door de overwinning op Veenendaal wilde het team opnieuw stunten. Zover kwam het slechts gedeeltelijk. Door de 2-3 nederlaag kon een puntje toegevoegd worden aan het totaal. Een belangrijk punt in de strijd tegen degradatie.

De eerste set werd begonnen met de van een blessure herstelde Matthijs Apine en Tom Chermin verving opnieuw de langdurig geblesseerde Gianni van der Aa. Deze set verliep erg rommelig, de foutenlast aan de kant van heren 1 was veel te groot. DIO Bedum won die set vrij eenvoudig met 20-25. In set 2 ging het een stuk beter. De foutenlast nam af en blokkerend wisten we, met Sven de Roos als vervanger van Jens Andriessen op mid, meer punten te scoren. Tegen de gewoonte in wist heren 1 in de slotfase, gesteund door de service van Daan Smulders, door te drukken: 26-24 setwinst.

Set 3 was ronduit goed. Nu was het Sven die heren 1 in de slotfase met een imponerende servicebeurt een beslissende voorsprong bezorgde. Het laatste punt werd opvallend genoeg binnengesmasht door spelverdeler Rogier Raemaekers.  Helaas stokte het daarna weer. Set 4 ging met 19-25 naar de Groningers. In de laatste set had heren 1 steeds een kleine voorsprong. Maar nu was er in de slotfase op 12-13 weer een onnodige fout, die de doorslag gaf. DIO won met 12-15.

Heren 1 staat nu steviger op de veilige tiende plek met 9 uit 13. VCV staat elfde (7 uit 15) en Sudosa twaalfde met 6 uit 14. Iets meer lucht dus, maar komende week in Assen weer een heuse “do-or-die” pot tegen Sudosa. Dan zal weer alles uit de kast gehaald moeten worden om de punten mee naar Tilburg te nemen.

gh @ VoV, verslag en foto van / via  Leon de Leijer. Volley Tilburg Heren 1.