Peelpush kopje onder in Groningen

VoV, 23-10-2018. 12:30 uur.  Al vroeg in de middag vertrok de hele Peelpush karavaan richting Groningen. Met trommels, ratels en een aantal fanatieke supporters vol goede moed naar deze topper in de topdivisie.

Omdat 3 uur in een busje/auto zitten wel erg lang is mochten de meiden halverwege even de beentjes strekken. Bij de opa en oma van Sanne stond een uitgebreide lunch klaar voor iedereen. Het was heerlijk…..Dank je wel hiervoor!  Na vervolgens nog een kwartiertje te hebben gespeeld op schommels, wippen en glijbanen werd de tocht naar het noorden voortgezet.  Ondertussen was het avond geworden en arriveerden we in de Struikhal…

Na het inspelen begonnen we om 19.30 uur aan de wedstrijd maar dat liep helaas anders dan gehoopt…..

Peelpush moet namelijk in de strijd om de koppositie in de topdivisie voorlopig een stapje terug doen. In Groningen kwam Peelpush op alle spelonderdelen te kort.  Vanuit Peelpush perspectief begon de wedstrijd in de eerste set slap, door met een (te) hoge foutenlast te spelen. Met name in de passing en de service liet Peelpush te veel steken vallen.

Door een goede servicebeurt van Noa Klerkx leken de meiden in de eerste set echter toch in de wedstrijd te komen. Een 7-11 achterstand in de eerste set werd omgedraaid in een 11-12 voorsprong.   Typerend voor deze wedstrijd was, dat de meiden bij elke kleine voorsprong van een of twee punten een servicefout maakten en zodoende de tegenstander telkens terug in het zadel hielpen. Ook nu was dit het geval.

Door onder andere een matige passing werden de midspeelsters te weinig in stelling gebracht en waren de meiden van trainer / coach Johan Leenders vaak niet opgewassen tegen de blokkade van Donitas, die daarbij ook nog eens dankbaar gebruik maakte van het scorend vermogen van Annelies Dokter op de passer loper positie en hun linkshandige diagonaal Lobke Overtoom.

Was er in de eerste set nog sprake van enige spanning, (Peelpush kwam immers nog op setpoint!) was het Donitas,gesteund door haar fanatieke aanhang die na het winnen van de eerste set voortdurend het heft in handen had en zodoende de wedstrijd in set twee en drie gecontroleerd uit speelde.

Voor Peelpush is het zaak om de komende weken het team weer op de rails te krijgen (zowel mentaal als ook fysiek!) en moet het hopen dat ze het blessureleed terug kunnen dringen, want dat begint zo langzamerhand wel te knagen!

Komend weekend staan er twee bekerwedstrijden op het programma tegen Olympia uit Panningen en SOMAS / Activia uit Sint Anthonis. Twee teams die een prima start van de competitie kenden in de eerste divisie en deze goede start ongetwijfeld willen belonen met een goed resultaat tegen Peelpush. Aan de meiden uit Meijel de taak om dit te voorkomen!

OBEG Donitas vs Peelpush uitslag 3-0. Setstanden 26-24, 25-15 en 25-20.

gh @ VoV, verslag van Peelpush Dames 1. Foto Wim Simons.