WSV pakt winst en 2 punten vs Veracles

VoV, 23-10-2018. 12:25 uur.  Na de onfortuinlijke 2-3 tegen Donitas was innovatiemakelaars.nl WSV op zoek naar revanche afgelopen zaterdag tegen Veracles uit Groningen. Het zag er in de eerste set veelbelovend uit. Na twee serves, een van Veracles (uit) en een serie van innovatiemakelaars.nl WSV was het al 6-0 voor de meiden uit Warnsveld. Een strak begin, verder uitgebouwd naar 9-1. Geen vuiltje aan de lucht zou je denken. Maar het liep anders deze eerste set. De machine stokte en Veracles serveerde alles uit de kast, resulterend in setwinst 22-25. Een flinke domper voor innovatiemakelaars.nl WSV.

De tweede en derde set liet innovatiemakelaars.nl WSV eigenlijk geen spaan heel van Veracles. Alles verliep volgens plan en een simpele 25-12 en 25-16 was het logische resultaat van goed serveren en netjes de geboden kansen uitspelen.

We zouden zomaar weer een wedstrijd kunnen winnen, en wellicht gingen de gedachten terug naar Donitas thuis, die zich ook in de wedstrijd speelden na een 2-0 achterstand. Veracles deed dat ook op miraculeuze wijze. Geholpen door innovatiemakelaars.nl WSV dat zelf minder ging serveren, niet meer “netjes” kon gaan spelen en zelf serverend onder druk werd gezet. Tel daarbij de vele goede verdedigende acties van Veracles bij op en innovatiemakelaars.nl WSV kreeg de set niet meer onder controle 19-25.

Met twee verse speelsters in de ploeg trok innovatiemakelaars.nl WSV in de vijfde set weer ten strijde en zagen we weer een vleugje elan terug. Vakkundig werd Veracles halverwege de set op achterstand gezet bij 15-10 kon toch de derde overwinning van het seizoen worden bijgeschreven.

Zaterdag 27-10 in Maria Parochie worden er twee wedstrijden om de beker gespeeld tegen, jawel, het Groningse Donitas (15.00 uur) en de rivaal van het vorige seizoen Krekkers (17.00 uur). Inzet is één plaats in de volgende ronde, waar ook de eredivisie teams zullen instromen.

Eerst volgende competitie ronde is 03-11 om 15.30 tegen Peelpush in Meijel, dat met 3-0 door Donitas naar Meijel werd gestuurd.

gh @ VoV, verslag door Dick van Slooten, teammanager innovatiemakelaars.nl WSV.