Vizier op volleybal

 

Peelpush laat landskampioen wankelen

VoV, 05-12-2017. 5:40 uur.  Zondag ging de aanhang van Peelpush richting Meijel met het gevoel op tijd thuis te kunnen zijn voor het uitpakken van de sinterklaas kadootjes. De meiden hadden echter geen plannen in die richting, en zorgden voor een sensationele wedstrijd tegen landskampioen Sliedrecht, die ook dit seizoen ongenaakbaar is en slechts vier sets had verloren.

Onder aanvoering van spelverdeelster Stephanie begon Peelpush eigenlijk heel goed, vooral Claire, Noa en Jitske scoorden een aantal mooie punten, maar vanaf 8-9 liep Sliedrecht Sport in één serviceserie uit naar  9-15, en wat we daarna ook probeerden, Sliedrecht Sport wist met een solide side-out en een prima spelende Lea van Rooijen eenvoudig de eerste set naar zich toe te trekken; 15-25.

In de tweede set verving Lieke de spelverdeelsterspositie, en kwam Jody tussen de lijnen voor Jitske.  Sliedrecht nam meteen een kleine voorsprong, maar wij bleven door een betere blokkade en door veel scores van Jody en Manouk in het spoor van de koploper. Op de beslissende momenten gingen de makkelijke balletjes net te vaak fout, en werden er te veel services uitgeserveerd. Ondanks een enorme werklust en mooie rally’s kon Sliedrecht op 21-25 een geruststellende 0-2 voorsprong nemen.

In set drie begon de passing beter te lopen, werd Sliedrecht serverend beter onder druk gezet, en ging de set lang gelijk op, met Peelpush zowaar steeds op kleine voorsprong. Sanne timmerde er op dia vrolijk op los, en alles leek ineens te lukken. Johans keuze om Emma, naast Anouk als verdedigster – libero in te zetten pakte ook goed uit met een paar prachtige safes. Jody bleef vrolijk door scoren en op 24-20 verscheen het eerste setpoint, en tot vrolijkheid van de luidruchtige Peelpush aanhang werd deze meteen verzilverd!

Het publiek ging er eens even goed voor zitten, zeker toen bleek dat de meiden in set vier gewoon doorgingen met goed en enthousiast volleybal. In de flow en sfeer die toen in de zaal ontstond, gingen de meiden gewoon weer gelijk op met de ervaren Sliedrechtsen, en hadden bijna de hele set het initiatief. Sanne en Manouk blokten de buitenaanval van Sliedrecht regelmatig af, Claire scoorde met regelmaat, en Jody en Sanne werden de afmakers die ervoor zorgen dat ook set vier naar Peelpush ging met 25-23.

Op de tribune werd aan het thuisfront gemeld dat de zak met cadeautjes nog maar even moest wachten, omdat er misschien een overwinning aan kwam. De kantwissel was na een enerverend setbegin met 8-7 voor Meijel, en op 12-10 leek er echt een sensatie in de lucht te hangen. Op 13-13 was de zaak echter weer geheel in evenwicht, maar op 13-14 was een kill -block van de landskampioen net beslissend om Peelpush verbijsterd achter te laten…..

Een staande ovatie van het publiek kon het verdriet weer enigszins laten verdwijnen, en vol trots, teleurstelling, vertrouwen en geloof in eigen kunnen werd de kantine opgezocht.

gh @ VoV, verslag Noa Klerckx, Peelpush dames 1. Foto Wim Simons.