Vizier op volleybal

 

Peelpush uit reguliere competitie

VoV, 13-12-2021. 7:42 uur. L1 maakte gisteren melding van het feit dat Eredivisionist Peelpush dit seizoen niet meer zal deelnemen aan de reguliere competitie in de Eredivisie. Zij komen vooreerst niet meer in actie.

Nog voor premier Rutte en minister de Jonge gisteravond op de corona persconferentie de verlenging van de lock down tot 10 februari aankondigden, nam het bestuur van de club uit Meijel dit besluit.

L1 meldt verder: Peelpush behoorde tot de teams die zolang de lockdown loopt niet willen trainen en spelen. “Wij concluderen dat de situatie waardoor we eerder besloten het seizoen niet te hervatten niet is veranderd”, meldt voorzitter Wil van Oosteren, die inmiddels volleybalbond Nevobo heeft ingelicht. De bond wil uiterlijk woensdag uitsluitsel van clubs die tijdens de lockdown niet wilden spelen.

Degradatie niet mogelijk: De Nevobo heeft begrip voor dat standpunt, maar stelt dat langer uitstel niet mogelijk is. De meeste teams zijn alweer in actie gekomen in de eredivisies. De kans bestaat wel dat Peelpush, eventueel buiten mededinging, later mag deelnemen aan een ‘degradatiepoule’ waarin de clubs die niet tot de top 4 behoren het seizoen uitspelen. Degradatie is dit seizoen uitgesloten, werd eerder al bepaald.

gh @ VoV, bron L1, foto Rudy van ‘t Rood.