Simpele zege Anne Buijs met Praia Clube

VoV, 13-01-2021. 3:40 uur. Het Braziliaanse Praia Clube heeft een makkelijke en overduidelijke uitzege behaald op Brasilia Volley, dat de negende plaats op de ranglijst bezet. Praia Clube is na gisteravond de nummer vier, met twintig punten meer.

De thuisploeg kwam er niet aan te pas en verloor de driesetter met zeer grote verschillen in de eindstanden. In de openingsset ging Praia Clube van 2-6 naar 4-12 en 8-18, eindstand 12-25. In de tweede set hetzelfde verhaal. Een hele ruime 1-11 voorsprong resulteerde via 3-16 en 8-21 in een 11-25 zege. Tot 4-4 in de derde set kon de thuisploeg het bijbenen, daarna ging het via 4-10 en 6-15 naar 11-22 en 16-25. Geen speld tussen te krijgen als we zeggen ‘afgetekend’.

Anne Buijs stond drie sets in de basis en scoorde 6 keer. Op alle scorende onderdelen had Praia Clube heel veel voordeel, het meeste op de blokpunten (6 om 19) waarvan Ana Carolina Silva er zes en Brayelin Martinez er vijf van voor hun rekeningen namen.

Minas is met 13-36 de koploper in Brazilië, Praia Clube is vierde met 12-28 en Brasilia Volley staat zoals gezegd negende met (12-8).