Team Indy Baijens klopt koploper.

VoV, 13-01-2021. 3:20 uur. Chemik Police, de ploeg van midspeelster Indy Baijens heeft gisteren een 3-2 overwinning behaald op koploper Rzeszow. Daarvoor moesten ze wel een 0-2 achterstand in sets wegwerken.

Rzeszow had de betere start in deze inhaalwedstrijd uit de elfde speelronde. In de eerste set maakten ze van een 14-13 achterstand een 15-18 voorsprong, bij 20-20 had Chemik Police de schade ongedaan gemaakt en kon tot 22-22 op de side out evenwicht houden. De zege pakte Rzeszow door naar 22-24 uit te lopen en dit daarna met 23-25 af te maken.

Set twee ging met overmacht naar Rzeszow. Het verschil maakten ze na de 10-12 voorsprong met een serie naar 11-18. De 15-22 was de voorbode voor het 17-25 verlies van de ploeg van Baijens.

Ondanks een betere eigen score (32 om 30) was er een duidelijk verschil in de totaalscore. De 20 om 8 foutenlast in deze eerste twee sets droeg wezenlijk bij aan de winst van Rzeszow. Maar dat zou in de sets daarna veranderen.

In de derde doorgang pakte Chemik Police een serie van 11-12 achter naar 16-12 voor, hield het verschil van een punt of vier vast (22-18) en sloot met 25-19 af. Rzeszow kon in de vierde na 9-9 en 15-11 nog terugkomen naar 15-13, de serie van zes punten naar 21-13 was het opstapje naar de 2-2 setstand, die uiteindelijk met 25-16 een feit werd.

De tiebreak was een prooi voor de thuisploeg. Het verschil maakten ze door de score op eigen serve bij de 13-12 tussenstand. De 14-12 werd op de side out 15-13 en dus 3-2.

Jovana Brakocevic werd bij Chemik Police met 26 punten topscorer, Indy Baijens kon 9 van de 87 eigen punten voor haar rekening nemen. De tegenstander scoorde 73 keer zelf, in de laatste drie sets was de foutenlast 5 om 10 scores.

Rzeszow blijft eerste in de stand met 14-35, LKS Lodz (Britt Bongaerts) staat derde met 15-32 en Chemik Police is vijfde met 14-27. Zaterdag staat het Nederlandse onderonsje tussen Chemik Police en LKS Lodz in de agenda.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Krysztof Cichomski, Chemik Police, Tauron Liga..