Peelpush verliest van koploper

VoV, 06-02-2023. 14:19 uur. De dames van VC Peelpush hebben afgelopen zondagmiddag geen punten kunnen pakken tegen één van de drie koplopers in het Eredivisie Dames volleybal. Er werd met 0-3 verloren van VV Utrecht.

Peelpush begon met veel energie aan de eerste set, maar desondanks liep VV Utrecht al snel uit. Er werden een aantal lange rally’s gespeeld, maar VV Utrecht wist de meeste hiervan te winnen. De eerste set werd dan ook met 13-25 gewonnen door Utrecht.

Het publiek liet in de tweede set goed van zich horen met luid getoeter. Vanaf een 3-8 achterstand lukte het Peelpush niet meer om in te lopen. Het werd 8-16. Daarna werd het verschil langzaam groter ondanks een paar mooie aanvallen aan de kant van Meijel. Peelpush kreeg geen grip op de wedstrijd en verloor ook deze set met 17-25.

Ondanks de 0-2 achterstand begonnen de dames uit Meijel met overtuiging aan de derde set. In deze set werd de punten redelijk gelijk verdeeld tot een stand van 7-5. Het werd daarna 11-11, 13-13, 16-16. De rally’s waren lang en er werden deze set veel ballen van de grond gehaald.

Vanaf 16-16 liet Peelpush de touwtjes een beetje vieren en liep VV Utrecht uit tot een voorsprong van 16-19. Het lukte Peelpush niet meer om bij te komen. VV Utrecht stond sterk te blokkeren en er werden aan de zijde van Peelpush wat meer persoonlijk fouten gemaakt. Utrecht won de set uiteindelijk met 19-25 en gingen met drie punten terug naar het midden van het land.

Komende week staan voor Peelpush twee belangrijke wedstrijden op de planning. Donderdag 9 februari neemt Peelpush het op tegen Draisma Dynamo Dames 1 in Apeldoorn. Om in de kampioenspoule terecht te komen moet Peelpush aanstaande donderdag drie punten uit Apeldoorn mee naar huis nemen. En zondag 12 februari, als Peelpush in eigen huis Voltena treft, moeten de dames de punten in Meijel zien te houden.

De wedstrijd van aanstaande donderdag kan online live bekeken worden via de livestream (via deze link: https://www.volleybal.nl/competitie/wedstrijd/ED-LG/nationale-competitie)

gh @ VoV, verslag van Mieke Basten VC Peelpush  Foto Wim Simons.