Peelpush wint bij Orion in Doetinchem

VoV, 14-01-2019. 12:37 uur.  Zaterdag 12 januari 2019, alweer bijna op de helft van de eerste maand van het nieuwe jaar, vertrokken we weer uit verschillende hoeken van het land naar het TopSport Centrum te Doetinchem voor de eerste competitiewedstrijd van de tweede helft. Voor de meesten van ons een vrij lange rit van zo’n anderhalf uur. Aangekomen op de parkeerplaats van het topsportterrein begaven we ons in de richting van het gebouw waar de hal, kantine en andere benodigdheden te vinden zijn.

Jody struggelde nog even met de flessenkar om een klein stoeprandje op te komen die ze al had willen vermijden en doorliep naar een stuk verlaagde stoep, maar na wat geërger en getrek was ook zij ‘in the building’. We liepen richting kantine waar een aantal van ons al gezellig zaten te kletsen, eten of zich met een ander ritueel bezighielden. Na een tijdje was het alweer omkleedtijd(!), wat iedere keer al een goed begin van het feestje is dat gevierd wil worden.

Na een korte voor – voorbespreking konden we de sporthal zelf verkennen of nog een kort toiletbezoek doen. Onze normale voorbereiding van passen/serveren zat er dit keer niet in wegens wedstrijden die nog bezig waren. Vrij snel erna startte alweer de échte voorbespreking waarop rap de warming-up volgde. Het licht werd steeds feller, wij werden steeds feller… Een schitterende hal om een wedstrijd in te mogen spelen, dat zeker!

Het fluitsignaal voor de eerste set werd gegeven en we mochten los! En los gingen we. We kunnen hier wel een uitgebreid en lang verhaal van maken, maar eerlijk is eerlijk: De eerste set was Peelpush gewoonweg oppermachtig. Het wedstrijdritme bij Orion ontbrak compleet, waar wij de week ervoor al een wedstrijd hadden mogen spelen. Bij beide teams werden er alsnog veel fouten gemaakt, Orion trok nog een korte sprint met een puntenreeks op het einde, maar een overtuigende eerste setwinst voor Peelpush stond op het bord: 16-25!

Peelpush heeft het vaker meegemaakt: Goed uit de startblokken, maar een volgende set dit niet kunnen doorzetten. Kunst voor de tweede set was dus de focus te houden en Orion geen hoop te geven op punten in eigen huis. De stand ging gelijk op. Orion had zich herpakt, verdedigde nog onmogelijke ballen en kwam op een moment zelfs tot voorsprong. Dit wilde Peelpush niet laten gebeuren en zette de hakken in het zand aan de kant van Orion.

Deze set is van ons! Met een sterke wissel met Lotte van der Horst in het veld werd er wat extra aanvalspower ingebracht en dat was te merken. Gaten in de vloer werden geslagen, punt na punt weer aan de kant van Peelpush. De eindfase van deze set was zinderend spannend en had extra tijd nodig – ter compensatie van de redelijk vlotte eerste set – in de wisselwerking van setpoints voor Orion en Peelpush. Met nog een aantal fouten van Orion trok Peelpush toch aan het langste eind: 28-30.

Dit was lekker, een 0-2 voorsprong. Orion heeft er even aan mogen ruiken, maar dit moest gewoon een sterke 0-3 overwinning worden voor de sportmeiden uit Meijel. Orion kwam af en toe nog even bij, maar blauw – geel had nog over en zette extra kracht in. Dit resulteerde in een 22-25 in de laatste set en dus de eerste 0-3 overwinning voor Peelpush sinds heel lange tijd! Dit is nog eens een goed begin van het jaar.

gh @ VoV, wedstrijdverslag via Noa Klerckx, Peelpush. Foto Wim Simons.