Vizier op volleybal

 

Pegasus Volleybalmarathon 10/11 september

VoV, 11-07-2022. 4:35 uur. Op zaterdag 10 en zondag 11 september 2022 organiseert volleybalvereniging Pegasus in samenwerking met de stichting Let’s Keep the Ball Flying een volleybalmarathon in de Jan Massinkhal in Nijmegen. Samen gaan we 24 uur lang volleyballen om zoveel mogelijk geld op te halen voor de stichting Let’s Keep the Ball Flying.

Let’s Keep the Ball Flying heeft als missie de wereldwijde volleybalfamilie met elkaar te verbinden en uit te breiden. Dat doen zij door volleybalprojecten in onder andere Griekenland, Nepal, Syrië en Tanzania te ondersteunen met volleyballen, netten en kleding en volleybaltrainers op te leiden en te ondersteunen. De opbrengst van de volleybalmarathon gaat naar het project Volleyball4Refugees in Griekenland.

Side-event WK volleybal in Gelderland: De marathon, onderdeel van de Nijmeegse side events in aanloop naar het WK volleybal in Gelderland, duurt van 12:00 tot 12:00 uur. Het thema is ‘Around the World’. Tijdens de marathon volleybalt speelt het marathonteam, bestaande uit jeugdspeelsters van volleybalvereniging Pegasus tegen 24 andere teams. Elk uur wordt er gewisseld van tegenstander.

Activiteiten: Bezoekers hoeven zich niet te vervelen; naast de wedstrijden van het marathonteam zijn er onder andere een openingstoernooi, volleybalclinics en een volleybalspeeltuin voor de jongste jeugd. Natuurlijk is er zaterdagavond een groot volleybalfeest. De echte diehards sluiten op zondagochtend dan weer aan bij het marathonontbijt.

gh @ VoV, bron persbericht Pegasus van Guus van den Elzen/ Laura Roddeman.