Perugia en Civitanova leiden in play-offs

VoV, 23-04-2019. 6:30 uur. De derde ronde in de play – offs bij de mannen in Italië leverde een zege op voor Perugia (3-1 vs Modena) en voor Trentino (3-2 vs Civitanova). Daardoor is de stand in wedstrijden 2-1 voor Perugia geworden. Civitanova staat ook met 2-1 voor. De Nederlandse inbreng bij dit volleybalgeweld was minimaal, alleen Maarten van Garderen had bij Trentino vier invalbeurten en scoorde één keer. De overige landgenoten (Sjoerd Hoogendoorn, Wessel Keemink, Luuc van der Ent) werden niet ingezet.

Perugia verloor de eerst set met 21-25 van Modena (14-16, 20-21), kon zich echter in de tweede middels een vroege ruime voorsprong (13-8, 16-12) naar een 25-17 zege en een 1-1 in sets spelen. In de derde set maakten ze een 20-23 achterstand ongedaan en wonnen alsnog met 27-25, waarna ze in de vierde set de wedstrijd beslisten. De 21-19 voorsprong werd met 25-22 winnend afgesloten.

Leon (foto, 24 punten) en Atanasijevic (19 punten) waren scorend succesvol, Zaytsev kwam deze keer niet verder dan 14 punten voor Modena. De eigen score van 69 om 55 was duidelijk in het voordeel van Perugia en maakte de 34 om 29 foutenlast ongedaan. Serverend kwamen er 53 punten op het scorebord, waarvan totaal 12 aces.

Civitanova was bij 10-12 in de tiebreak drie rake klappen van de 3-0 winst in wedstrijden vandaan, nadat ze eerder met 2-3 en 3-1 van Trentino hadden gewonnen. Maar het ging nog net mis, Trentino sleepte er met 16-14 een vierde wedstrijd uit.  De verschillen waren uiterst gering in deze partij, tot aan de tiebreak waren de setstanden 23-25, 25-22, 24-26 en 25-23. In alle sets was er bij begin van de big points op de drempel van de twintig minimaal verschil, wel steeds in het voordeel van Trentino. (Eerste 21-20, Tweede 21-19, Derde 21-20 en Vierde 21-19)

Kovasevic maakte 26 punten voor Trentino, Leal 20 voor Civitanova. Serverend kwamen er hier 67 directe punten op het scorebord, waarvan 19 aces.

Op 25 april aanstaande, overmorgen dus, wordt de vierde ronde gespeeld. Waarin Modena en Trentino de vijfde doorgang moeten afdwingen. Lukt dat niet dan staan Perugia en Civitanova in de finale.